Tips till lilla mig?

Jag planerar att göra en vintrig tårta nästa vecka och eftersom jag är ganska ny i den här tårt-världen tänkte jag öva lite innan :)
Nu har jag köpt gelefärger, eller Camilla köpte åt mig (tack snälla!) när hon var på kakburken och handlade.

Jag ville kolla hur det blir att färga SP rött och det var ju inte det lättaste...
Därför tänkte jag höra om ni som läser har några tips?
Hur får man SP:n riktigt röd när man färgar själv?
Min blev typ grisrosa-röd. :/

Jag försökte få till en tomte men det gick inte så bra, den blev helt ostadig pga att jag hade knådat för länge i SP:n när jag försökte få den röd och därmed torkade den ut på nåt sätt...
Jag blev dock nöjd med ansiktet :)

 

Jag är väldigt glad för att jag har börjat testa lite innan jag gör tårtan, vill inte sitta kvällen innan och få panik...  :)

#1 - - Sanna:

Det går inte att färga SP i rött (och svart), de får man köpa i just de färgerna :D

#2 - - Karin:

Så söt, han vart ju jättefin!

Kram Karin

#3 - - Erika - Bakglädje:

Vilken supersöt tomte. Jag har försökt färga in SP röd och svart, men det blir ljusröd och grå av det hela. Vet att det finns någon pastaf ärg som heter röd extra och svart extra som tydligen ska funka bättre att färga med. När jag ska göra röda och svarta saker använder jag marsipan som jag köpt färdigfärgad.

#4 - - Cecilia:

Jättesöt liten tomtegubbe. Jag såg inte ens att den röda färgen inte torkat jämt förrän jag läste det i texten. Kanske kan du lacka honom med litelite (mat)olja? Vet inte, men av fukt borde färgen ju bli mörkare och då kanske också jämnare. Fast då blir han kanske kladdig samtidigt..

#5 - - Pernie:

Sanna: nä jag märkte det, konstigt tycker jag! :)



Karin: Tack snälla!



Erika: Tack! På ett sätt känns det skönt att höra att det inte går, så det var inte jag som gjorde fel... får helt enkelt prova med marsipan i stället :)



Cecilia: Tack :) Jo det kanske skulle funka, bra tips! Vet dock inte om jag ska prova för jag kommer inte använda tomten, han blev för ostadig...

#6 - - Kia:

Hej Pernilla! =)

Hoppas allt är bra med er där hemma och att Micke har frisknat till. Har inge erfarenhet av Sp men vet att om man ska ha till en riktigt bra röd färg så ska man tillsätta lite gul färg också. Då ska den inte bli rosa utan riktigt röd. Testa det vettja =)

Kram från Kia

#7 - - MM Cake Design:

Din tomte är underbar. Ska testa den med gul färg.

Den bästa röda jag fick är med

Red extra 77kr maximum koncentrered

funkar ganska bra för mig

när du gör en figur kan du stödja den med nåt bakom riken och lämna på tork i flera dagar utan att röra den.

Tandpetare brukar man använda,kan plaveras i miten av kroppen och sätta huvet på den. Jag brukar inte använda men ångrade mig stark då min häst på barndöp tårtan kunde inte stå på tårtan. Var tvungen göra greset omkring benen vilket var exstra job och inte planerat.

#8 - - cilla:

eftersom det inte blir bra med att blanda själv just vissa skarpa färger så brukar jag pensla istället, alltså måla figurerna. du är jätteduktig. kramisar