Läsarrecept: Vit chokladmousse med hallonsås
God morgon!
Vilken strålande dag det ser ut att bli idag, sol och värme och bröllop!
Jag har fullt upp här hemma med att packa, göra frukost och göra mig i ordning så jag tänkte prova en ny sak här på bloggen!
Tycker att det är kul att få inspiration av er läsare och bad därför för några dagar sedan om recept ni provat och gillat (på facebook). Tänkte att jag skulle välja ut recept jag tycker låter smarriga och som jag själv skulle vilja prova. Samtidigt blir det ju då ett bloggtips om receptet finns på en blogg :)
Ni får jättegärna fortsätta att skicka in recept som ni skulle vilja ha publicerade!
Skicka till min mail bliminjast@gmail.com
(Ni behöver självklart inte ha en blogg för att få komma med)
Tänkte börja med ett recept som jag tycker låter grymt smarrigt och som verkar vara en perfekt dessert till lördagskvällen!
Receptet kommer från Erika Kvarnlöf som har den fina bloggen Hemma hos Kikan.
Tack för receptet Erika!! :)
Vit chokladmousse med hallonsås och myntapesto
Chokladmousse
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 burk kesella vanilj
Hallonsås
400 g hallon
0,5 dl strösocker
Myntapesto
50 skalade och sköljda pistagenötter
1 kruka mynta
En halv kruka basilika
Saft och skal av en lime
Cirka 0,5 dl sockerlag (lika delar socker och vatten kokas ihop)
Smält chokladen. Låt svalna något. Vispa grädden och blanda med kesella och smält choklad.
Mixa hallon och socker och sila eventuellt bort kärnorna.
Finfördela pistagenötter, mynta, basilika, limeskal och saft i matberedare, mixer eller mortel. Späd lite i taget med avsvalnad sockerlag. Peston skall hålla ihop men inte bli rinning.
Bottna portionsglas med 1/3 av chokladsmeten. Låt stelna i kylen i 30 minuter. Fördela och bred ut myntapeston ovanpå och fyll på med resten av chokladsmeten. Låt stelna ytterligare 30 minuter. Toppa med ett lager hallonsås och garnera med en myntakvist.
Recept från Hemma hos Kikan.
oh vilket bra recept!