Kokosmousse


I Välkommen till världen-tårtan provade jag en ny fyllning, kokosmousse.
Den blev verkligen supergod och jag kommer lätt att rekommendera den till vänner som vill ha tårta.
Jag kan nästan lova att man älskar den här om man gillar kokos :)
Plus i kanten för att den var jättelätt att göra också!



Kokosmousse

2 dl crème fraîche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde


Gör så här:
Vispa creme fraichen och sockret med elvisp. Det ska bli tjockt i konsistensen. Det tar ett tag men till slut så tjocknar det och påminner om grädde.

Rör ner kokosflingorna och plasta in.
Det blir bäst om det får stå över natten men det funkar att göra moussen direkt också om man har bråttom.

Om det står över natten sväller kokosflingorna och ger mycket smak, och det är ju mycket smak man vill ha!
Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ner den i kokosblandningen.
Klart!


Receptet hittade jag här.

#1 - - Anette:

Åh TACK! Undrade när jag såg receptet på tårtan om du skulle lägga upp receptet på kokosmoussen och nu kom det. Låter verkligen enkelt och supersmarrigt, kommer absolut att testas, kanske i sonens 2-årstårta?!!

#2 - - Vicki:

detta låter perfekt, både ja o min fästman älskar kokos så denna passar perfekt till oss :) ska lätt testa denna när ja ska göra tårta nästa gång :D

#3 - - jessica:

Åååh de lät gott,de är ju nått jag måste prova nästa gång jag gör tårta. Kan nog passa till annans.. =) tack för tipset.. // jessica

#4 - - Åsa:

Hej! Jag gjorde den här moussen härom dagen,länkade hit till dig! Den var lätt att göra och var jättegod! Tack!

#5 - - Anonym:

Hej! Jag gjorde den här moussen härom dagen,länkade hit till dig! Den var lätt att göra och var jättegod! Tack!

#6 - - Kiki:

Älskar kokos!! Ska testa denna snart...är receptet för ett lager i en normalstor tårta, eller till 2 lager? :)

#7 - - Pernilla -Bli min jäst:

Kiki: den räcker till ett lager, fast ganska tjockt :)

#8 - - Kiki:

Tack så mycket! Tjockt ska det vara :)

#9 - - Carro:

Supergod mousse! Gjorde den i helgen och har skrivit receptet på min blogg, länkade självklart hit. Denna kommer jag göra flera gånger! :-)

#10 - - Susanna:

Hej
Jag vispade med elvisp och den tjocknade aldrig? Jag hade den fetaste creme fraishen och först blev den lös (som den ska bli när man vispar den) men jag inväntade att den skulle tjockna- stod och stirrade på den men den var bara lös o blaskig? Efter 15 min gav jag upp...
Vad gjorde jag för fel?

Svar: oj vad tråkigt! jag vet faktiskt inte vad som gick snett, var det ovanligt mycket vätska i creme fraichen kanske? Låter konstigt att den aldrig tjocknade. Kanske var det något fel på den? Hoppas det går bättre nästa gång!
Pernie

#11 - - Susanna:

Testat att göra en ny omgång idag, vispade i 5 min o tyckte den kändes tjockare. Det återstår att se imorgon;)
Hur länge totalt vispar du?

Svar: Det var så länge sen jag gjorde den så jag kommer faktiskt inte ihåg hur länge. Skulle gissa på ca 5 minuter. Håller tummarna för att den är perfekt imorgon! :)
Pernie

#12 - - Susanna:

Nu är den klar och verkar ok, jag tänker bara på att den kanske är för lös för att fylla en tårta med men jag får hoppas att det funkar så inte allt rinner ut...

Svar: Har du vänt ner grädden? Du kan ju alltid blanda i ett smält gelatinblad om du är orolig?
Pernie

#13 - - henrietta:

Vad tror du om att rosta kokosen lätt innan? Självklart låtan den svalna men för att ge ännu mer smak tänker jag? Såklart blir den inte kritvit då men kanske ändå något värt att testa? :)

Svar: Ja det kan väl vara värt ett försök? Enda jag tänker som gör att det inte skulle funka är väl att kokosen ska svälla och inte bli så "bitaktig" i moussen. Frågan är om den sväller lika bra när den är rostad?
Pernilla Lyck