Kokosmousse
I Välkommen till världen-tårtan provade jag en ny fyllning, kokosmousse.
Den blev verkligen supergod och jag kommer lätt att rekommendera den till vänner som vill ha tårta.
Jag kan nästan lova att man älskar den här om man gillar kokos :)
Plus i kanten för att den var jättelätt att göra också!
2 dl crème fraîche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde
Vispa creme fraichen och sockret med elvisp. Det ska bli tjockt i konsistensen. Det tar ett tag men till slut så tjocknar det och påminner om grädde.
Rör ner kokosflingorna och plasta in.
Det blir bäst om det får stå över natten men det funkar att göra moussen direkt också om man har bråttom.
Om det står över natten sväller kokosflingorna och ger mycket smak, och det är ju mycket smak man vill ha!
Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ner den i kokosblandningen.
Klart!
Receptet hittade jag här.
Åh TACK! Undrade när jag såg receptet på tårtan om du skulle lägga upp receptet på kokosmoussen och nu kom det. Låter verkligen enkelt och supersmarrigt, kommer absolut att testas, kanske i sonens 2-årstårta?!!