Smulpaj med färska hallon



Jag är faktiskt inte så förtjust i smulpaj.
Det kan ju verka lite konstigt att jag då ska dela med mig av ett recept på just smulpaj.

Men det här receptet är det bästa smulpajs-receptet jag ätit, så den här smulpajen får mer än godkänt av mig! :)

Jag vet inte vad det är, men jag gillar när det är en degbotten i en paj, kanske för att jag gillar just degen.
En del smulpajer är så himla lite "smulor" i, och det är nog det jag har svårt för.
Det är inte så att jag tackar nej om jag blir bjuden på det, men jag ställer mig inte och bakar en smulpaj själv. Stor skillnad.

Förra helgen var vi hemma hos mina barns farfar och hans sambo, och då bjöds det på den här smulpajen, fast med äpplen.
Jag tog två gånger och var PROPPmätt efteråt, och kom då på att jag faktiskt fått receptet på den där smuldegen någon gång förut.

Det är något gammalt ärvt recept, därav namnet, och kanske inte så sensationellt eller nytt, men oerhört gott!


 

Smulpaj med färska hallon

 

Stinas pajdeg:

175 g smör

3 dl vetemjöl

1 dl socker

1 krm salt

½ tsk bakpulver

 

Hallon/blåbär/äpple/jordgubbar/päron etc.

 

 

Gör så här:

Smält smöret, häll sedan i resten (allt utom frukt/bär) och rör om.

Smöra en form och lägg de bär du vill ha i botten. Jag hade två askar (125 g/styck) med färska hallon.

Smula sedan över degen så att det täcker hallonen.

Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter, degen ska ha fått lite färg.

 

Servera med vaniljsås eller glass.

 

 

 

Så himla enkelt men som sagt, supergott!!

 

Fick förfrågan från en läsare som heter Cathrine om en efterrätt som går snabbt och som innehåller saker man oftast har hemma!

Då tycker jag ni ska prova den här, det går supersnabbt, degen innehåller sånt som man oftast har hemma, och så kan ni ta vilken frukt ni gillar :)

 

Jag gjorde egen vaniljsås till, den blev helt ok faktiskt!

Dock vet jag inte om jag är knäpp eller, för jag gillar den köpta vaniljsåsen jättemycket... lägger ut receptet på den jag gjorde sen, för den var helt klart värd att prova!

 

Formen kommer från Bruka design, den köpte jag när jag var i Vaxholm i helgen! Gillar den jättemycket, just att den inte är helt rund :)

 

#1 - - Mikael:

Mumsig! Den är toppen!!!

#2 - - Ellen som fick smaka:

Den var faktiskt godare än den ser ut... och den ser ljuvlig ut! Din vaniljsås var mycket godare än köpt. Så det så. Tack för att vi fick smaka. Underbart att också få smakprov på både det ena och andra mumsiga. Vi kommer snart tillbaka! smask

#3 - - Anci:

Jättesnygg form ! Gillar Bruka överlag ...

#4 - - Ewe:

var köper du sugar paste? =)

#5 - - emelie:

det är smulorna och såsen som är godast (a)

#6 - - Linda - Cupcakefluffan:

Smuplpaj är gott, men jag vill ha en pajbotten, så därför gör jag först en vanlig pajbotten, förgräddar, fyller den med äpplen, blåbär, hallon eller vad man nu vill ha och sedan smuldeg ovanpå det, kanongott :-),

#7 - - Madeleine:

Urläcker form och hallonpaj är ju bara så gott!

#8 - - Sara:

Äter mycket paj på sommaren så detta måste jag testa.

Ser jättegott ut :)

#9 - - Anette:

Verkar supersmarrig! Köpte nyligen en sån form jag med, fyndade på Nordik innan de gick i KK :(

#10 - - cissi:

hej! jag hittade din blogg igår och måste få säga att den är underbar! jag har fått så mycket insperation!!! jag är en amatör bakare men jag älskar det och jag vill börja hålla på mer med modellering med marsipan och SP men jag är inte lika duktig som du!!! =) kika gärna in på min blogg jag blandar bakning, matlagning och privatli! =)

#11 - - Henrik:

Jag gjorde supergoda muffins idag, med Maryland Cookies i!!

Kolla in dom här:

http://photomyway.blogg.se/2011/june/marylandmuffins.html



Det här måste du bara testa, så gott! :D

#12 - - Tessibelle - life as me:

Älskar din blogg och blir helt extas av att gå in här och se bilder på dina bakverk och läsa om alla goda sötsaker du bakar! Jag undrar bara hur du hinner äta upp allt?! :D

#13 - - Anonym:

Otroligt gott det ser ut, Älskar din blogg btw ;)

#14 - - Julia:

gooooooodaste jag vet, fast det skall vara rabarber i istället! :)

Och så brukar jag ta havregryn i också, 50/50 vetemjöl och havregryn, blir lite "smuligare", och givetvis sirap ringlad över! :D