Läsarrecept: Kladdkakemuffins med jordgubbsgömma och vaniljfrosting


Hej på er!
Sitter på jobbet och är väldigt trött idag.
Var på ett 30-årskalas efter jobbet igår och har inte sovit så mycket som jag borde för att vara pigg, men det var värt det! Hade jättetrevligt igår :)

Skulle vilja visa er kakorna jag bakade igår men bilderna ligger i kameran där hemma så det får vänta.
Därför tänkte jag lägga upp ett läsarrecept istället!

Det här fick jag för ett tag sedan och det låter gudomligt gott!
Jag har själv gjort kladdkakemuffins förut men då var det inte med jordgubbsgömma och vaniljfrosting. Tycker det verkar otroligt smarrigt!
Det är dessutom ett laktosfritt recept, det är många som har efterfrågat det.
Jeanette som har skickat receptet säger att man kan göra det på "vanligt" vis också, då använder man bara "vanliga" produkter som inte är laktosfria. Perfekt!

Ha nu en mysig söndag, hoppas ni bakar nåt kul :)






Kladdkakemuffins med jordgubbsgömma och vaniljfrosting, laktosfritt

Mmm, gjorde en väldigt god cupecake igår till mitt kalas. 10 poäng av 10 möjliga faktiskt. Eftersom jag fyller år mitt i sommaren så brukar jordgubbstårta vara givet till mitt kalas. Men med min nyvaknade cupecake-intresse så ville jag naturligtvis göra sådana istället. Kära makens favorit är kladdkakemuffinsen så han hade önskemål om den. Och som den kärleksfulla fru jag är så gjorde jag det. Men jag ville ha jordgubbar och kom på den perfekta lösningen.


008

Kladdkakemuffins med en fin liten håla i. Jag gjorde allt laktosfritt så istället för att smälta vanligt smör använder jag flytande Milda Culinesse precis som det är. Har faktiskt aldrig provat att använda annat smör och detta blir kanonbra. Använder du muffinsplåt med form i så låt dom svalna i den för då sjunker hålan så fint. Och hålan är bra i detta fall.
Ja sedan var det ju då jordgubbarna. Jag löste det på följande vis.


012




011


Jag rårörde ca 500 g jordgubbar med 0,75 dl socker och 1 krm vaniljarom. Lät det stå och gotta sig över natten och hade en härligt god röra på morgonen. Silade av spadet men sparade det eftersom inte alla jordgubbarna behövdes.
Så la jag några jordgubbar i den perfekta hålan. Perfekt till små gömmor.


014


017


Ingen cupcake utan någon frosting.



Laktosfri vaniljfrosting
(ca 12)
75 g laktosfritt smör
200 g laktosfri crème cheese
2-3 dl florsocker
1-2 krm vaniljarom



Vispa rumstempererat smör fluffigt. Häll i osten och vispa ihop. Häll i florsockret, lite i taget och smaksätt sedan med vaniljarom efter tycke och smak.

Jag fick denna frosting ganska lös och den blev inte fastar efter en stund i kylskåpet som jag trodde. Därför tror jag att man kan öka florsockret lite och att man nog kan ta upp mot 3 dl istället för 2 dl som med vanliga mejerier.


Så när man sätter skeden i den härligt kladdiga muffinsen kommer man till en liten gömma av jordgubbar i mitten som man inte ens visste om skulle vara där, om man inte har gjort dom då vill säga. Jag serverade även dom överblivna jordgubbarna till. Helt otroligt läckert och lagom med en liten egen kladdig bakelse.



026

#1 - - Eleonore:

Mumma, ser ju otroligt gott ut! Kul att göra cupcakes av kladdkaka :)

Ett mail med frågorna väntar på dig :D

#2 - - Carina-bakkonst:

Det där såg riktigt gott ut! Måste testas! Mmmmm!

#3 - - Carina-bakkonst:

Det där såg riktigt gott ut! Måste testas! Mmmmm!

#4 - - emelie:

det där kan ju inte bli annat än succe.

#5 - - Josefine Laul:

Jag dööööööör vad gott, ska testas!!

#6 - - Frida:

Jag hade lite svårt att bestämma vilket inlägg jag skulle kommentera. Så det fick bli detta.

Jag blev oerhört inspirerad av att kolla igenom och läsa din blogg. :)

#7 - - A L M A S F O T O:

blir så himla sugen på att baka när jag läser din blogg! riktigt inspirerande :)

#8 - - Ewe:

Ser jättegott ut! :D

Kul med laktosfritt recept :)

#9 - - Anonym:

Damn va gott det ser ut, ska testa nån dag :)

#10 - - Nina:

" Damn va gott det ser ut, ska testa nån dag :) "