Läsarrecept: Äppelkaka från Brösarp


Är precis hemkommen från Örebro och är väldigt trött efter den roliga festen igår!
Som ni förstår har jag inte bakat något idag så för att det inte ska bli för trist här på bloggen tänkte jag slänga in ett läsarrecept :)

Det här receptet är inskickat av Anja Weidt och det låter som en supergod äppelkaka!!!





Äppelkaka från Brösarp


300 g mandelmassa, rumstemperatur, i bitar
1,5 dl socker
125 g rumstempererat smör
3 ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl creme fraiche (lätt fungerar bra)
2 äpplen, gärna Jona Gold
2 msk sirap
1-2 tsk kanel eller kardemumma




Gör så här:
Rör mandelmassa och socker med elvisp på låg fart tills det är en grynig massa. Tillsätt smöret, och vispa ordentligt i ett par minuter.Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och slutligen crème fraîchen. Häll i en smord springform. 

Tvätta och kärna ur äpplena, men de behöver inte skalas. Skär dem i tärningar. Blanda med sirap och kanel eller kardemumma, och bred ut över smeten. 

Grädda i ca 175 °C i 45-50 minuter. Servera med vaniljsås, grädde, glass eller kanske en liten klick mascarpone med florsocker och vanilj.



Hämtat från boken "Mer än bara äppelkaka" av Claes Karlsson.


Tack Anja!!

Fortsätt gärna skicka in recept ni vill ha publicerade till bliminjast@gmail.com.




Nu ska jag snart åka och jobba... är inte så sugen på det idag, skulle hellre vara hemma och mysa med familjen som jag inte träffat sen igår morse :( Men jobba måste man!
Ha det bra!  :)


#1 - - Helena:

har lagt upp bilder på vårt kök o badrum på min blogg. Hade varit kul att veta vad du tycker :) Kram