Hemma igen och chokladmacarons

 
En vecka går fort och nu är jag hemma i Stockholm igen!
Har haft en jätteskön vecka i Gamleby och har hunnit med en hel del.
 
Ni som följer mig på Instagram (bliminjast) har redan sett att jag delade bord med min mamma på loppis förra helgen. Där sålde jag lite barnkläder och macarons.
 
Macaronsen var mest en kul grej men jag sålde faktiskt alla! Kul att det var så många som ville köpa :)
Hade två varianter, jordgubbsmacarons och chokladmacarons.
 
 
 
 
Jordgubbsmacaronsen gjorde jag enligt det lite krångliga receptet med sockerlag, men chokladmacaronsen gjorde jag enligt det lite lättare receptet.
 
Har gjort det en gång förut och då blev de ganska bra, fast några av macaronsen reste sig inte så mycket då.
Ville prova igen men kom på att det måste vara bättre att byta ut en del av florsockret mot kakao istället för att byta ut en del av mandelmjölet mot kakao.
 
Och vilken skillnad! Vet inte om det bara berodde på det men de blev verkligen jättefina och supergoda!
Alla reste sig fint på plåten och blev väldigt släta för att vara gjorda utan sockerlag.
 
 
 
 
Är jättenöjd att jag lyckades så bra med det lite lättare receptet, så det blir till att prova snart igen för att se så det inte var en tillfällighet :)
 
Vill ni prova att göra chokladmacaronen ska ni alltså följa det här receptet men istället för att byta ut 20 g mandelmjöl mot 20 g kakao så ska ni alltså ha 110 g mandelmjöl och 150 g florosocker och 20 g kakao.
Jag blandade i kakaon i florsockret så att det vägde 170 g till slut.
 
Annars gjorde jag precis som i receptet och lät macaronsen torka ganska länge på plåten innan jag gräddade dem. Typ 90 minuter.
 
Ni ser ju på bilden ovan att de blev ganska fina!
Fyllningen är samma som i receptet, chokladsmörkräm.
 
 
Här är en liten bild på mig och min dotter Leia vid loppisbordet :)
 
 
 
 
 
Har inte bakat på några dagar och vet inte när jag kommer hinna göra det nästa gång, måste ta tillvara på semestern. Men snart så... :)
 
Nu ska jag iväg, sköt om er!
 
KRAM!
 
 
#1 - - Camilla Hansson:

Ser jättefina och goda ut! Hur får du dem så släta? Mina får alltid en topp uppepå :(

Svar: Tack! Jag tror att jag har börjat lära mig hur smeten ska se ut för att de inte ska bli toppiga. Jag testar i bunken, droppar lite smet och ser om den flyter ut eller blir toppig. Om den är toppig rör jag lite till i smeten bara. Kanske kan vara något att prova?
Pernie

#2 - - sabina mammastårtor:

Välkommen hem!!

Svar: Tack! :)
Pernie

#3 - - Jenny Nordström:

Vilken underbar blogg du har Pernilla! Jag är inne här flera gången i veckan och tittar med spänning på om du har bakat något nytt. Jag får alltid massa inspiration och idéer från dig! :-) I början förstod jag inte att jag faktiskt vet vem du är, insåg det när du började skriva om Gamleby... Vi jobbade faktiskt tillsammans lite en sommar på Ica, vet inte om du minns det? Jag har i alla fall länkat till dig i flera av mina inlägg på min blogg, hoppas det är ok?! Synd att jag missade ditt och Marie-Louises loppisstånd häromdagen, hade varit kul att provat dina macarons ;-)

Kram Jenny

Svar: Tack snälla! Jag tror att jag vet vem du är :) Kul att du också har en bakblogg! Självklart är det ok att du länkar till mig, tycker bara det är kul att du hittar inspiration hos mig och vill baka massor :) Var inne och kollade på din blogg och du har ju gjort jättefina saker! Ha det bra så hörs vi nog igen :)
Pernie

#4 - - Marja - Baka Sockerfritt:

De reste sig verkligen mycket! Toppenfina!

#5 - - Littledessert - Recept & Webbshop:

Muums!

#6 - - Lena:

Hej!
Fin blogg du har och vilka fina grejer du bakar! Jag provade ditt recept på chokladmakroner igår och de blev riktigt goda! Nu har jag börjat leta mandelmjöl, fanns inte på Lidl i vår stad...

Svar: Vad roligt att de blev goda! Hoppas du hittar mandelmjöl, har sett att en del ICA har börjat med mandelmjöl också men lite dyrare än Lidl..
Pernie

#7 - - Bakande Sara:

Jag har nu testat ditt recept på macarons med sockerlag, tro det eller ej men jag lyckades äntligen! Dock var färgen typ brun på 2 plåtar fast att de inte riktigt var klara?
Är det okej om jag länkar från min blogg till ditt recept? :)

Svar: Vad härligt att de blev bra, äntligen! :)Självklart får du länka till mig, bara kul :)
När du skriver att färgen var brun, menar du att de hade fått färg av värmen? Kanske hade du för varmt, hade du samma värme och längd som stod i receptet? Ugnar varierar ju, du kanske måste minska värmen lite på din ugn om de inte var klara men fick för mycket färg?
Pernie

#8 - - Bakande Sara:

Om du tittar på min blogg http://bakandesara.blogspot.se/2012/08/viol-macarons.html
Så ser du vad jag menar med brun..?
Men kanske är som du sa att det vart för varmt i min ugn, får testa mej fram, men de blev fina iallafall :) Tack för ett bra recept :)

Svar: Ja nu förstår jag, konstigt! Kan inte komma på något annat än för varm ugn, hoppas det funkar nästa gång! :)
Pernie

#9 - - Sanna:

Ser väldigt fina ut!! Duktig du är :)

Svar: Tack så jättemycket!
Pernie

#10 - - masshe:

åhhh jag älskar macarons,synd att jag inte var där :D!

#11 - - masshe:

åhhh jag älskar macarons,synd att jag inte var där :D!

Svar: Ja det var synd :)
Pernie

#12 - - Eli:

när jag bakar macarons så blir som aldrig så där ''krispiga'' på kanten och dom blir platta och kladdiga inuti så när jag ska ta bort dom från plåten så går dom sönder.. :( kan det bero på att jag inte använder sockerlag eller att jag använder varmluft när jag gräddar dom? eller vad tror du?

Svar: Det kan nog bero på många saker men jag har varit med om det som du skriver. När de blir kladdiga och går sönder när man tar dem från plåten kan bero på att de är undergräddade, då skulle de varit inne lite längre i ugnen. Varmluft ska man inte använda när man gräddar macarons då det har en tendens att blåsa dem sneda, i alla fall i min ugn... sen ska det inte bero på om du använder sockerlag eller inte, jag har lyckats fint med mina macarons utan sockerlag :)
Pernie

#13 - - Sanna:

Hur vet man när makronerna är klara?