Sockerlag för pensling av tårtbottnar
Till min födelsedagstårta gjorde jag en sockerlag med champagne som jag penslade tårtbottnarna med.
Man kan givetvis använda sig av något annat än champagne. Typ det mesta funkar! :)
Kanske har ni någon favoritsaft eller juice som passar med fyllningarna, eller någon sprit som är god.
Det är enkelt att göra en sockerlag, men här kommer mitt recept jag använde till champagnesockerlagen ifall ni är sugna på att prova :)
Sockerlag med champagne
1 dl vatten
1 dl socker
1 dl champagne
Gör så här:
Häll vatten och socker i en kastrull och koka tills sockerkristallerna försvinner.
Tag av från plattan och tillsätt champagnen. Rör om och låt svalna lite innan användning.
Sockerlagen penslas med en pensel på bottnarna så blir de saftigare.
Champagnen kan bytas ut mot likör, saft, juice eller liknande. Om det är en mycket söt likör kan man minska på sockermängden något.
Det blev inte för sött då?