Sockerlag för pensling av tårtbottnar

 
 
Till min födelsedagstårta gjorde jag en sockerlag med champagne som jag penslade tårtbottnarna med.
Man kan givetvis använda sig av något annat än champagne. Typ det mesta funkar! :)
Kanske har ni någon favoritsaft eller juice som passar med fyllningarna, eller någon sprit som är god.
 
Det är enkelt att göra en sockerlag, men här kommer mitt recept jag använde till champagnesockerlagen ifall ni är sugna på att prova :)
 
 
 
Sockerlag med champagne
 
1 dl vatten
1 dl socker
1 dl champagne
 
 
 
 
Gör så här:
Häll vatten och socker i en kastrull och koka tills sockerkristallerna försvinner.
Tag av från plattan och tillsätt champagnen. Rör om och låt svalna lite innan användning.
 
Sockerlagen penslas med en pensel på bottnarna så blir de saftigare.
 
Champagnen kan bytas ut mot likör, saft, juice eller liknande. Om det är en mycket söt likör kan man minska på sockermängden något.
 
 
 
 
#1 - - Sabina mammas tårtor :

Det blev inte för sött då?

Svar: Nej det tycker jag inte. Särskilt inte med champagne, det smakade mest champagne-lag :) du kan ju ha i mindre socker om du är orolig för det! Eller bara pensla med vatten, då blir det ju saftigare ändå :)
Pernie

#2 - - Jenny - mammaliv i Nashville:

Det måste jag testa!

Svar: Ja det tycker jag! Säg gärna vad du tyckte sen! :)
Pernie

#3 - - yasmine modell mamma och fru:

allt bra? kraam

Svar: Allt är bra med mig, eller jag tror jag håller på att bli förkyld, men det är ju en världslig sak :) hur mår du?
Pernie

#4 - - Emma Svensson:

Man får sådan lust att baka så fort man läser din blogg!

Svar: Härligt, precis vad jag hoppas på :)
Pernie

#5 - - Johanna:

Vad spännande det låter med champange-lag :)

Svar: Jaaa det är det :)
Pernie