Brownie med täcke av Nutellakakor

 
Jag blev så himla sugen på brownie förra veckan och det var väldigt länge sedan jag bakade det.
 
Provade att kombinera två av mina favoritrecept och det blev en himmelsk brownie!
Den är både enkel att baka och alla som smakade den tyckte den var underbar :)
 
 
 
 
 
 
 
Brownie
 
200 g smör
200 g choklad
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
4 ägg
 
 
Nutellakaksmet
 
2 dl Nutella
1 dl socker
2 dl mjöl
1-2 ägg
 
 
 
 
 
 
Gör så här:
 
Browniesmeten:
Smält chokladen med smöret i en skål över vattenbad.
Rör under tiden och ta sedan av bunken från värmen när allt är smält.

Tillsätt socker och vaniljsocker och rör om.

Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om efter varje ägg.

Tillsätt till sist mjölet och rör om lite lätt tills allt är blandat.

Nu är smeten färdig!

 

Täck en plåt eller form med bakplåtspapper och häll i smeten.

Gör sedan smeten till Nutellatäcket.

 
 
Nutellakaksmet:
Blanda alla ingredienserna  (ha först i 1 ägg och rör om, om smeten känns hård kan man ha i ett ägg till, annars räcker det med 1 ägg)...tills du har en smet.
 
Klicka kaksmeten på browniesmeten och bred försiktigt ut den till ett täcke över browniesmeten.
Använd en slickepott eller kniv.
 
 
 
 
Ställ in formen långt ner i ugnen på 175 grader.
Jag provade mig fram med gräddningstiden eftersom jag inte visste hur länge det skulle behövas gräddas med kaksmeten ovanpå.
Första gången kollade jag smeten efter 15 minuter men till slut var den inne i ca 25 minuter. Jag rekommenderar er att göra som jag. Man ser på brownies när de är klara, ytan stelnar och spricker lite, och det var samma med det här receptet. Ser det smetigt ut så är det antagligen inte klart.
 
Brownien är som godast när den stått i kyl över natten, då är den seeeg men lite kladdig :) Som på bilden ovan!

Servera med fördel tillsammans med vispad grädde.
 
 
 
#1 - - Karolina "Kakolina":

Det vattnas i min mun!!! Detta ska bakas ikväll :-D

Svar: Hoppas du gillar den! :)
Pernie

#2 - - Sara:

Äntligen lite bloggning igen! :D

Svar: Ja eller hur :)
Pernie

#3 - - Citroncest - matblogg från Italien:

Wow, vad gott det ser ut!

Svar: Det är det också :)
Pernie

#4 - - Linnea:

Verkar grymt gott! Var längesedan jag var inne på bloggen men nu blev jag väldigt inspirerad till att baka något smarrigt snart igen!
I alla fall! Jag har en fundering: Jag ska flytta till England i mars och innan dess ska jag ha en "avskedsfest" med mina vänner. Till det har jag tänkt att göra en stor, kvadratisk tårta och dekorera som Union Jack. (Liknande denhär: http://1.bp.blogspot.com/-Es2gnkChVIg/TbY_ioYeaEI/AAAAAAAACFA/h7eYTlfgU1Y/s1600/union%2Bjack.jpg ). Jag tänkte göra tårtbottnar i en djup plåt och utgå från receptet lika delar (för att det är så himla bra!). Har du någon som helst uppfattning om hur många ägg som kan gå åt till en plåt? (Antar att det är bäst om jag gör två bottnar fast gräddar de var för sig!)
Ha det fint! Kram!

Svar: Vad spännande att flytta till England!! Låter som en bra ide att göra en sån tårta då :) om du har en djup plåt kan du säkert göra hela tårtbotten på en gång men annars är det nog bäst att dela upp dem. Vet inte hur stor plåt du har men jag skulle gissa på 5-6 ägg för mellanstor plåt och 6-8 för större plåt. Lycka till!!
Pernie

#5 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Åh det där såg saftigt och gott ut!

#6 - - Ann Christin:

Oj, det här låt ju så himla gott. Ska def prova. Brownie och framför allt Nutella är något av det godaste jag vet så kombon borde ju bli underbar! Får samtidigt tacka för en jättebra blogg, jag har bakat mycket från din blogg och varje gång får jag massa mmm och Gud vad gott! Ser fram emot fler goda recept.

Svar: Vilken härlig kommentar, tack så jättemycket!! hoppas du gillar den här om du bakar den :)
Pernie

#7 - - Jenny:

Hej! Den ser helt underbart god ut!! Hur stor form eller plåt har du använt?

Svar: Tror den var 20x30 cm. :)
Pernie

#8 - - Carro :

Underbart! Denna ska provas bums! Vad använder du för choklad? Funkar blockchoklad eller ska det bara ngn finare mörk choklad!?

Med vänlig hälsning,
Carro

Svar: Jag brukar använda Odenses bakchoklad som är antingen 55% eller 70% choklad i. Funkar nog bra med vilken choklad som helst, men jag tycker personligen att det är lite godare med mörk choklad :)
Pernie