Tävling: Vinn ett sushi-kit!

 
Jag älskar sushi och har länge tänkt köpa mig ett kit så jag kan prova att göra egen sushi.
Jag har gjort det en gång, hemma hos min mamma, och det blev verkligen supergott! Inte alls så svårt som man kan tro och det kändes så lyxigt att kunna äta hur mycket sushi man vill :)
 
Nu har Blue dragon kommit med några nyheter på sushifronten och därför har jag fått möjlighet att tävla ut ett kit med sushi-produkter!
 
 
 
 
 

1:a pris: Ett helt kit med sushi-produkter från Blue Dragon. Bambumatta, sjögräsark, boil-in-bag sushiris, premium-wasabi, japansk risvinäger, japansk soja, skivad ingefära samt ett paket var av Nori-chipsen, Nori Sesame Snack och Nori Spicy Snack. Dessutom två skålar från Swedish Grace-kollektionen från Rörstrand.

2-4:e pris: Ett paket var av Nori-chipsen. Nori Sesame Snack och Nori Spicy Snack.
 
 
För att ha chansen att vinna vill jag att du svarar på frågan nedan samt motiverar varför du vill vinna.
Det behöver inte vara en lång motivering. Glöm inte att skriva ditt namn och mailadress i kommentarerna.
 
"Vad betyder ordet sushi?"
 
 
Tävlingen pågår till 3/8 kl 23:59. Därefter kommer jag läsa era motiveringar och välja fyra vinnare.
 
 
 
Lycka till!
 
#1 - - silvia :

Hej

sushi betyder "sur smak" .

Jag vill vinna för att jag älskar att laga mat och älskar japansk mat. Har probat att laga kinesisk mat men aldtig japansk. Det skulle vara roligt att försöka laga sushi med sambon.
kram!

#2 - - Trollmamma:

Sushi betyder surt eller syrligt ungefär. Det syftar på riset.
Jag vill vinna för att jag aldrig testat att göra egna sushi. En kompis gjorde det och bjöd mig på, men själv har jag inte testat det. Det är ju så himla gott och att göra det själv vore jättehäftigt.

#3 - - Tilde Andersson:

Sushi betyder sur.
Jag skulle vilja vinna då jag verkligen vill utvigda min matlagning och lära mig nya knep och maträtter. Dessutom är det alltid kul med en ny utmaning !

#4 - - henny Holmström:

Det betyder ungefär sur smak.
Jag vill vinna för att jag aldrig ätit detta och tror att det bästa är att göra det själv när man väl ska testa.

#5 - - Daniel Almstedt:

Ordet sushi kommer från en böjning av adjektivet 酸い (sui) vilket betyder sur.

Jag vill vinna setet för att tillsammans med mina barn tillverka sushi. Då får de lära sig om Japan och att man äter olika mat i olika delar av världen. Tänker göra sashimi på aborre.

#6 - - Elin:

Ordet sushi är en sorts böjning av ordet sur.

Jag skulle vilja vinna detta kit för att jag precis har börjat gilla sushi. Det är en väldigt speciell smak och därför vore det roligt hemma att experimentera och prova på att göra sushi själv hemma, kanske skulle man kunna hitta på fler egna "smaker"? :D

#7 - - Zandra Zetterlund:

Som dom andra kommenterat så betyder ordet sushi surt, en "sur" smak på riset!
Jag vill vinna för att jag och min familj älskar sushi, att göra egen sushi är underbart gott och man kan göra såå mycket olika variationer när man gör hemma själv!
Åh tack för en superbra och inspirerande blogg!

#8 - - Sanida:

Ordet sushi betyder sur.
Anledningen till att jag vill vinna är att jag vill visa min mamma hur man gör och bevisa att det är gott så att hon någon gång kan börja tro på mig! :P

#9 - - Emma Sandblom:

Sushi = sur (isch)

Jag vill vinna detta kit så jag kan bjuda Elin på sushi som jag gjort själv då jag vid ett svagt ögonblick tydligen har lovat detta :D och både jag och elin älskar sushi!

#10 - - Jonna:

Sushi betyder sur! Jag vill vinna för att min bror nyligen blivit vegetarian men fortfarande äter fisk och precis som jag älskar sushi!! Vad passar bättre än en myskväll och göra egen sushi??

#11 - - Malin :

Sushi betyder "sur", alltså för att det har en lite syrligt smak för att det är vinäger i riset.
Sushi betyder också att det är en maträtt med ett särskilt rundkorningt ris som då är vinägerkryddat..

Jag vill vinna för att jag älskar sushi, skulle kunna äta det varje dag, och då jag får chansen att äta det (vilket inte är ofta) så tar jag den!
Eftersom jag bor i ett litet samhälle som inte har några sushirestauranger alls, så brukar jag göra själv när jag får extrema cravings (och när jag får råd..)
Jag är student så jag har inte så bra budget att göra min favvorätt så det vore jättekul att använda "riktiga" sushi ingredienser!

#12 - - Jenny:

Sushi betyder sur.
Jag kanske vinner om jag har tur.
Nog för att det inte är så stor risk,
vi verkar vara många som gillar fisk.
Min sambo och jag är sushi-konnässörer.. Eller möjligen amatörer. Vi vill dock gärna pröva -rulla själva- man lär inte dö va?

#13 - - Mia Carlsson:

Sushi betyder sur.

Jag är relativt ny "sushiätare" som föll pladask för maträtten. Skulle va kul att även testa laga min egen sushi, speciellt eftersom jag verkligen gillar att se och närvara vid hela tillagningsprocessen.

#14 - - Charlie V Mee:

Sushi betyder sur, vilket är lite otur. Shushi är ju så himlans gott, och lägger man upp det rätt blir det rätt så flott! Att få ett eget kitt vore ju toppen! för att alltid betala ute blir i långa loppet botten. Dottern som bara är två år, i köket fixar så man förstår, att det skulle vara roligt att göra sushi med henne, inte alltid äta pasta penne. Så vi hoppas på en stor skopa tur, så vi hemma kan göra maträtten Shshi som betyder sur :)

#15 - - Paola:

1. Sur
2. Min 14-åriga dotter är superduktig i köket och har pratat om att ha sushikväll för sina kompisar, varav flera inte har smakat sushi. Det här kitet vore ju underbart kul för henne :)

#16 - - Sarah:

Sushi betyder sur, och det är precis vad jag blir varje gång jag ska göra sushi. Det är alltid nån hungrig person (läs: min man) som ätit upp allt från rödkål till ingefära som skulle tillagas. Som snacks, really? Ett sushikit skulle få mig på toppenhumör, kul med nya grejer! Får gömma det. Maken skulle säkert kunna äta okokt ris också... Håller tummarna!

#17 - - Eva Gustafsson:

Sushi betyder sur. Jag totalt tokig i sushi medans min sambo tycker det är vidrigt, Skulle vara kul att vinna detta kit så jag kan göra sushi hemma och bevisa för honom att det är jättegott och att han är tokfel !!!!

#18 - - Moa Dahl:

Sushi betyder sur/smakar surt.

Nyligen införde vi i min familj "matdagar", dvs vi delade upp veckodagarna mellan oss och den vars dag det är ska laga maten. Detta för att min mamma var trött på att alltid behöva komma på vad hon skulle göra, då hon lagade de flesta av veckans måltider. Till en början var det kul att hjälpa till och få bjuda familjen på mat, men jag märker när veckorna går att idéerna börjar sina. Numera får jag tänka en lång stund för att komma på något jag kan laga. Ett sushi-kit skulle vara perfekt. Då vet jag vad jag ska laga plus att min mamma älskar sushi och det skulle vara väldigt kul att få bjuda henne på detta!

#19 - - Jenny S:

Sushi betyder (ungefär) sur.

Mina kollegor skulle bli bjudna på sushi till lunch, dels för att några av dem tokgillar det och dels för att några av dem är skeptiska men gärna provar en liten bit.

#20 - - Mia:

Hej!

Sushi betyder ungefär, sur.

Anledningen till att jag vill vinna är att jag först och främst aldrig vunnit något från en bloggtävlning, och det skulle vara himla roligt! :D

Och för det andra så har jag aldrig i hela mitt liv provat sushi, och skulle isåfall vara roligt att prova äta det för första gången då man har gjort det på egen hand. Annars känns det inte som att jag kommer prova på det då jag är lite skeptisk till det kalla riset, men får man exprimentera lite själv skulle det vara kalasbra!

Mvh M.

#21 - - Jimmie:

Sushi betyder sur.

Jag vill vinna för att jag äter sushi jätte jätte ofta, och det börjar synas på kontot! Skulle vara kalaskul att prova göra det själv, och att vinna detta så man kan prova skulle underlätta då jag aldrig tror jag skulle köpa det själv i första hand utan köper hellre "färdigt."

:D

#22 - - Jeanette:

Det betyder ungefär surt. Jag vill vinna detta underbara paket för jag är besatt av Sushi och hat flyttat ut på landet där det är helt omöjligt att få tag på det. Hade varit perfekt att ha hemma och göra själv.

#23 - - Jessica Sundberg:

Det betyder sur!

Jag skulle laga Sushi till min 10-åriga dotter. När jag var 10 år var min favoriträtt fläsk med löksås och kokt potatis. Idag är 10-åringens favvorätt just sushi. Undrar vad favoriten är när min dotters dotter är 10 år?!

#24 - - Marie:

Svar: Sushi betyder sur, och hänvisar till att riset blir surt utav att kokas med vinäger!

Jag verkligen älskar sushi, men äter bara de vegetariska varianterna, och här på min ort
är sushi stället inte intresserat av att utvidga
sitt sortiment, de vill inte lägga till några veg alternativ... Har många gånger tänkt att det
var väl själva "17" också, skall jag behöva göra
dem själv! Så nu hoppas jag verkligen på att vinna,
så jag kan komma igång!

#25 - - Marlene:

Svaret är: sur.

Jag vill vinna kittet till min sambo för att underlätta när han gör sushi till mej... ok, oss då :-)

#26 - - Johanna :

Ordet sushi är japanskt och betyder sur.

Sushi är något som jag började äta strax innan jag blev gravid för drygt 1 år sedan, och jag ÄLSKAR det. Jag har ett stort intresse för matlagning och har många gånger funderat på om jag ska köpa mig ett eget sushi-kit, men har avstått då jag tyckt det varit lite dyrt. Men nu när jag har chans att vinna ett eget kit så vore det fantastiskt! Min förhoppning är att min son ska tycka om sushi i framtiden, och hur kul borde det inte att kunna göra vår egna sushi tillsammans? :)

#27 - - sofia:

Det betyder sur.
Jag vill vinna för att jag vill bjuda hem mina vänner som älskar sushi så vi kan ha en sushi kväll. Svårt att ses efter studenten så detta hade varit en perfekt kväll för oss sushi älskare ! ☺

#28 - - Nelly:

Sushi betyder sur.
Jag älskar sushi och har gjort det hemma en gång, då åt jag 25 bitar... Jag hade jättegärna velat göra det med mina kompisar igen men då råvarorna är så dyra och vi äter så himla mycket så har vi inte haft råd, vore superkul att få vinna ett kit och slå mitt sushiätarrekord!

#29 - - Jessica Hellström:

Sushi betyder sur

Har testat sushi en gång och det var sååå gott, därför vill jag bjuda in mina föräldrar på en sushimiddag för de har aldrig smakat sushi!

#30 - - Martina P:

Ordet sushi betyder sur.

Jag vill vinna för att jag gillar sushi, men aldrig har testat att göra egen. Tror det skulle vara roligt att pyssla ihop och kul att kunna bjuda på egengjord!

#31 - - Sanna:

Ordet sushi betyder sur.

Jag är gärna med och tävlar, och skulle väldigt gärna vilja vinna detta kit för att för första gången på pröva på att äta sushi något som jag ännu inte haft äran att få göra. Vore mysigt att få bjuda killen som jag tycker om på det en trevlig kväll kanske bara vi två.

Kram Sanna

#32 - - Mia:

Sushi betyder "sur". (Sursmak av riset)

Jag säger bara en sak, som mcDonald's..... I'm love it.

#33 - - Elin:

Hej!

Sushi betyder sur.

Efter min graviditet vill jag nu börja frossa i sushi igen när min fem månaders bebis äntligen sover!

#34 - - Johanna:

Ordet "sushi" syftar på riset och betyder sur eller sursmakande.

Jag skulle bli jätteglad över att vinna sushikitet. Jag och mina vänner drömmer om att resa till Japan när vi blir äldre - men det är flera år till dess! Med ett sushikit kan vi skapa vårt eget lilla mini-Japan hemma i köket och låtsas att vi redan befinner oss i landet på andra sidan jorden.

#35 - - Johanna:

Ordet "sushi" syftar på riset och betyder sur eller sursmakande.

Jag skulle bli jätteglad över att vinna sushikitet. Jag och mina vänner drömmer om att resa till Japan när vi blir äldre - men det är flera år till dess! Med ett sushikit kan vi skapa vårt eget lilla mini-Japan hemma i köket och låtsas att vi redan befinner oss i landet på andra sidan jorden.

#36 - - Johanna:

Ordet "sushi" syftar på riset i rätten och betyder sur eller sursmakande.

Jag och mina vänner skulle bli fantastiskt glada över ett sushikit! Vi drömmer om att resa till Japan när vi är något äldre - men det är par år kvar tills dess. Under tiden skulle vi med ett sushikit kunna skapa vårt egna lilla mini-Japan hemma i köket och drömma oss bort till landet på andra sidan jorden.

#37 - - Katarina:

Ordet sushi betyder "sur".
Jag skulle vilja vinna då min dotter älskar (och då menar jag verkligen ÄLSKAR) sushi och det hade varit roligt att överraska henne med ett sushi-paket!

#38 - - Anonym:

Ordet sushi kommer från en böjning av adjektivet 酸い (sui) vilket betyder sur.

Jag vill vinna för jag och min mamma älskar sushi och jag är bara 12 år men om jag viner vill jag överraska min mamma.

Svar: Kul att du vill vara med och tävla, men tyvärr är den här tävlingen gammal och jag har redan utsett vinnarna. Du får hålla utkik efter fler tävlingar här på bloggen :)
Pernilla Lyck