Champagnelunch
Det här inte till vanligheterna, men idag drack jag champagne till lunchen!
Snacka om lyxigt!! :)
Anledningen var att jag var inbjuden att få provsmaka champagne från Jacquart.
Har aldrig smakat den förut men tydligen har de serverat den på Nobelmiddagen tre gånger.
Det tyckte jag lät intressant och eftersom jag älskar champagne kunde jag ju inte tacka nej :)
Det bjöds på tre olika sorters champagne och jag var mest intresserad av att hitta den sorten som passar bäst till desserter och bakverk. Tror nog att roséchampagnen blir bäst, men som vi kom fram till under lunchen: champagne passar till ALLT! :D
Jag dricker faktiskt mest jordgubbschampagne och rosébubbel när jag vill lyxa till det lite, och jag märkte ganska stor skillnad på det lite billigare jag är van vid mot det jag fick smaka idag, som är lite dyrare.
Nicolas Cauchois som var där och pratade om champagnen (ända från Frankrike) berättade att de strävar efter att ha "små bubblor" i sin champagne. Det tycker jag de har lyckats med, och jag gillar små bubblor :D
Här är några bilder från lunchen som verkligen var jättetrevlig!!
Mer champagne till folket (och lilla mig)!! Ha ha ha :)
Champagne på kylning
Maten som var jättegod, från Tures.
Nicolas Cauchois
Jag med roséchampagne, jag var lika nöjd som jag ser ut att vara :)
Tro det eller ej, men jag har bakat idag! ;)
Mer om det imorgon... måste ju sova lite också.
Trevlig torsdagskväll på er :)
ojojoj du, verkligen lyxigt! Aningen mer än min lunch, där jag satt och åt quinoasallad (vilket är supergott, men inte direkt lyxigt) ;)