Kladdkakemuffins med Dumle


Vi var på bröllop i lördags och när vi kom hem i söndags, väldigt trötta och lite slitna, var jag så sjukt sugen på något chokladigt och kladdigt!
Jag älskar kladdkakemuffins, inte bara för att de är så goda, utan också för att de är så enkla att bara slänga ihop!
Snabbt och lätt och gott, kan det bli bättre?! :)

Det var ett tag sedan jag gjorde såna här så det var verkligen på tiden! Jag "skojade" till det lite genom att trycka ner en halv Dumle i varje muffins innan gräddning, det gjorde att den kladdiga mitten blev både chokladig och "dumlig", sjukt gott! Tror nog att man kan ha i en hel Dumle i varje, det blev nästan för lite Dumle!!

Istället för vanligt socker använde jag ljust muscovadosocker. Tänkte att de skulle bli söta nog med Dumle i, och muscovadosockret gör dem mindre söta men lite mer kola-aktiga.


 

Kladdkakemuffins

 

100 g margarin eller smör

2 ägg

2½ dl muscovadosocker

1½ tsk vaniljsocker

1 kryddmått salt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

12-15 st Dumlekolor

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Smält matfettet och låt det svalna lite.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt de övriga ingredienserna.

Blanda till sist i matfettet.

 

Sätt formar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.

Fördela smeten i formarna, fyll dem inte till mer än 3/4.

Tryck i en Dumle i varje form.

 

 

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

 

Det fina fatet kommer från Stockhome och är av märket Rice.

 

Låt dem svalna lite.

Jag tycker att det är godast med vispad grädde till. Jag klickar bara på en liten klick och så kan man äta både med sked eller utan :)

 

 



Jag har dekorerat med en liten blomma gjord av SP som blev över från bröllopstårtorna.

Receptet är från boken Sju sorters kakor.

Visa fler inlägg