Läskiga fingrar till Halloween

 
På onsdag är det ju Halloween och förutom att göra små marängspöken har jag även bakat läskiga fingrar.
Även de har jag sett på många olika bakbloggar och alltid tyckt att de ser sååå roliga ut :)
 
 
 
 
 
 
 
Visst är de coola?! Och de är väldigt lätta att göra själv.
 
Här kommer receptet (som jag hittade här)!
 
 
 
 
Läskiga fingrar
 
ca 25 stycken
 
Fingrar
125 g Rumsvarmt margarin
1 1/4 dl Florsocker
½ Ägg
2 Droppar bittermandelarom
(man kan ha i någon essens istället om man vill ha annan smak)
½ tsk Vaniljsocker
3 ½ dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
Ca ½ dl Skållade mandlar
 
Blod & nagellack
Röd karamellfärg
2 ½ Florsocker
1 Äggvita
 
 
 
Gör så här:

Rör margarin, florsocker, ägg, bittermandelolja och vaniljsocker mjukt och smidigt. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
 
Värm ugnen till 160°. Ta en liten degbit åt gången och forma ett finger, lite smalare än vad du har tänkt dig eftersom de flyter ut lite vid gräddningen. Tryck ner en mandel som nagel. Forma knogar och skär “fingerveck” med en kniv.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt vila på plåten några minuter innan du lyfter dem.
 
Antingen låter du fingrarna vara naturella (vilket i sig ser ganska läskigt ut också) eller så målar du naglarna med "blodet" och doppar ev. andra sidan av fingret i "blodet".
 
 
Jag lade nog inte så mycket vikt vid meningen "forma lite smalare än vad du har tänkt dig eftersom de flyter ut lite vid gräddningen"... Tyckte mina fingrar blev assnygga innan gräddning av första plåten. Ogräddade såg de ut så här:
 
 
 
...när jag tog ut dem från ugnen såg de ut så här.....
 
 
 
 
En aning för tjocka, måste vara en väldigt tjock häxa de satt på... :)
 
Var inte alls nöjd och gjorde därför nästa plåt med fingrar väldigt mycket smalare från början:
 
 
 
 
De blev en aaaning bättre när de var färdiggräddade:
 
 
 
 
Om ni gör de här, tänk alltså på att göra dem mycket smalare än vad ni vill ha dem, för då blir de perfekta efter gräddning... Ni behöver ju inte göra samma misstag som jag menar jag :)
 
 
Jag är trots allt ganska nöjd, och de är faktiskt ganska goda! Smakar som en "vanlig" småkaka :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag packa och ge mig iväg till herrgård några mil norr om Stockholm!
Det är kurs med jobbet och det ska bli sååå kul!
Är tillbaka på tisdag och då kanske jag hinner göra något mer Halloweenbakverk, vi får se :)
 
 
Ha det så bra tills dess!
 
KRAM!
 
Visa fler inlägg