Pollykaka à la Madelene

Den här kakan bjöd en av tjejerna (Madelene, därav namnet) i min mammagrupp på för ett tag sen.
Jag har aldrig sett eller hört om en sån här kaka så jag blev glatt överraskad.
Jag som älskar Polly tycker den här kakan var supergod!
Pollyn smälter men det vita blir så där segt och gott :)

Den här kakan får bli mitt bidrag till Månadens sötsak där temat denna månad är efterrätt.
Det här är en enkel men mumsig efterrätt!

 




 

Pollykaka

175 g smör eller margarin

200 gram mörk blockchoklad

3 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 påse Polly

 

 

Gör så här:

Smält smöret och tag av plattan. Lägg i blockchokladen i bitar och låt smälta med smöret. Låt svalna lite.

 

Vispa ägg och socker pösigt och vänd ner mjölet. Häll i smör- och chokladsmeten och rör försiktigt så att det blandas.

 

Avsluta med att hälla i hela påsen med Polly och rör om lite.

 

Häll allt i en smord och bröad form med avtagbar kant och grädda längst ner i ugn på 175 grader i ca 35 minuter.


Servera med lättvispad grädde.


 

Det här är min andra bit, glömde fota första, därav kladdet på tallriken ;)

 

Kakan ska vara väldigt lös i mitten när man tar ut den, för annars blir den bränd.

Provade en bit nu efter att den stått i kylskåp ett tag och då var den underbar! Lite kladdig men på ett bra sätt, och seg och god :)

Som med många andra bakverk så är den här kakan alltså godast dagen efter :D

 

 

 

Visa fler inlägg