Kan man äta muffinsformen? -Chokladcupcakes med vit chokladfrosting och ätbara formar!

 
Hej!  Hur mår ni?
Jag mår ok men är väldigt trött. Känns som att jag sover och sover men aldrig blir utvilad.
Längtar efter värme och ljus! Nu är det några veckor kvar till vår semester och jag längtar väldigt mycket.
 
 
Jag kom på att jag inte har visat er de här muffinsen jag bakade för ganska länge sedan.
Jag upptäckte att det hade kommit en ny slags muffinsformar i bakhyllan i affären och jag var så klart tvungen att prova. :)  Tyckte det lät jättespännande med ätbara muffinsformar!
Så här ser de ut, jag köpte rosa men de fanns i blått också.
 
 
 
 
 
Konsistensen är ungefär som såna där tefat man kunde köpa förr, med pulver i. Lite papperslikt.
Formarna kändes väldigt stabila och jag ville testa hur de höll formen efter gräddning i ugnen. Vanliga pappersformar brukar sjunka ut ganska mycket om man inte använder en muffinsplåt.
 
 
Här nedan ser ni resultatet och jag var glatt överraskad faktiskt. Formarna såg likadana ut efter gräddning, de flöt inte ut ett dugg, och sen var det bara att äta hela muffinen, med papper och allt!
 
 
 
Barnen var lite besvikna för de tyckte inte att formen smakade något, och det gjorde den inte.
Den flöt liksom ihop med muffinsen. Jag gillade att det inte var någon smak på formen, det hade känts konstigt tror jag.
 
Någon som provat formarna? Vad tycker ni? De är ju ganska dyra och man får bara 10 stycken i en förpackning, men jag kan tänka mig att köpa dem igen.
 
Det här är en riktigt god muffin med söt och härlig frosting!
 
 
 
 
 
Chokladcupcakes med vit chokladfrosting
 
12 stycken normalstora
 
Muffin:
2 dl mjöl
1 dl kakao
2 dl socker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
drygt 0,5 tsk vaniljpulver
1 stort ägg
1 dl naturell youghurt/filmjölk
1 dl starkt kaffe
2 msk raps/matolja
 
 
Vit chokladfrosting:
 
100 g cream cheese
1 dl florsocker
50 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
 
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Sikta ned alla torra ingredienser i en skål.
 
 
Tillsätt kaffe, filmjölk, ägg och olja. Vispa samman för hand, i ca 2-3 minuter, tills smeten är slät och klumpfri.
 
 
 Sätt de ätbara formarna på en plåt med bakplåtspapper. Formarna är så stabila att man inte behöver använda en muffinsplåt.
Min dotter Leia hjälpte mig att sätta ut formarna på plåten :)
 
 
 
Fyll cupcakesformar till drygt hälften
 
 
 
 
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
 
 
 
Gör frostingen:
Smält chokladen och låt den svalna. Det går bra att smälta den försiktigt i en skål i micron men var försiktig så att den inte bränns.
Blanda den svala chokladen med cream cheese och florsocker. Vispa grädden och vänd försiktigt ihop den med choklad och cream cheesen.
Häll i spritspåse med en tyll.
 
När muffinsen svalnat spritsar du över frostingen. Avsluta ev med lite riven mörk choklad på toppen.
 
 
 
 
SÅÅÅÅ GOTT!
 
 
 
Hoppas ni gillar dem!
 
KRAM på er :)
Visa fler inlägg