Sega Riesen-kakor

 
 
 
 
 
Jag var sugen på kakor, så jag testade ett nytt recept på chokladkakor. Hittade en påse Riesen hemma och tänkte att det kunde vara gott med mörk chokladkola i en chokladkaka.
Jo'rå det var det ju.
 
De här kakorna blir sega och mjuka i mitten, precis som jag gillar dem.  Det är gott med knapriga kakor också, men var sak har sin plats. Nu blev det precis lagom mjuka chokladkakor, lite frasiga i kanterna, med seg chokladkola och vit choklad i. Mums!
 
 
 
 
Sega Riesen-kakor
 
ca 20-25 stycken
 
 
75 g smör
1 dl Farinströsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk majsstärkelse
0,5 tsk salt
 
1 påse Riesenkolor
100-150 g vit choklad
 
 
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. (150 grader om det är varmluft).
Vispa det rumsvarma smöret med allt socker (strö, farin och vanilj) till en vitaktig smet. Tillsätt sedan ägget och vispa lite till.
Blanda mjöl med kakao, bikarbonat, majsstärkelse och salt i en bunke. Tillsätt sedan mjölblandningen till den vispade smeten och vänd ihop allt.
 
 
 
Hacka den vita chokladen och dela varje Riesenkola i fyra delar.
Tillsätt choklad och kola i smeten och vänd ner det.
Jag använde min flatblandare i min KitchenAid.
 
 
 
Plasta in degen (plastpåse el plastfolie) och lägg den i kylen i 20-30 minuter.
 
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla sedan lagom stora bollar av smeten.
Lägg på plåten med ordentligt mellanrum, platta bara till bollarna lite lätt.
 
 
 
Sätt in mitt i ugnen i ca 9-12 minuter. De ska flyta ut och få lite sprucken yta.
Låt svalna på bakplåtspappret på köksbänken (ej på plåten, då fortsätter kakorna gräddas).
De är godast när de är nybakade, helt omöjligt att bara ta en...!
 
 
 
Sååååå goda!
 
 
 
 
 
Hoppas ni gillar dem!
 
KRAM!
40 kommentarer
publicerat i Kakor
Taggar: Sega chocolate chip cookies Riesenkola vit choklad kakor recept
Visa fler inlägg