Kanelbullesockerkaka
![](https://cdn3.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0380_579743d09606ee688a2d1283.jpg)
175 gram smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
1 dl strösocker
3 msk kanel
![](https://cdn1.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0414_57974434e087c34058667ce0.jpg)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst (det ska bli en vit färg). Tillsätt äggen, ett i taget och rör om mellan varje, och sedan gräddfilen.
Rör ihop.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner dem i smeten. Jag använde flatvispen på min KitchenAid.
![](https://cdn1.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0349_579893efe087c340670c8558.jpg)
Blanda socker och kanel till fyllningen och ställ åt sidan.
Smöra och bröa en springform med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten, strö över hälften av kanelsockret.
![](https://cdn2.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0353_579893f9e087c340514bcf50.jpg)
Häll sedan på resten av smeten.
![](https://cdn1.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0357_579894062a6b2229cd51ee64.jpg)
Avsluta med att strö över resten av kanelsockret.
Strö över lite pärlsocker (valfritt).
![](https://cdn3.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0366_579894102a6b22bc6f3eb1a1.jpg)
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 40 min. Känn med en sticka efter 35 minuter, stickan ska inte vara kladdig.
Ta ut och låt svalna och njut av nybakad kanelbullesockerkaka :)
![](https://cdn3.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0388_579894199606ee6865953340.jpg)
Hoppas ni gillar den!
Ha en fortsatt skön sommar, så hörs vi när vi hörs!
KRAM!