Kladdkaka deluxe med Dumle och Oreos
![](https://cdn3.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0103_55925d5d9606ee660c581219.jpg)
Jag bakade den här kladdisen igår och den blev verkligen bra.
Tycker att det blev en riktigt maffig och lyxig kladdkaka så därför valde jag att kalla den för "deluxe"-kladdkaka.
Det här är ett dubblat recept och därför blir kladdkakan högre än de jag brukar göra, men tänk på att använda en springform som är ganska stor. 26-28 cm blir bra.
Så här gjorde jag!
![](https://cdn2.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0118_55925fd72a6b22bc0729a14b.jpg)
Kladdkaka deluxe med Dumle och Oreos
räcker till ca 15 personer
200 g smör
200 g Dumle
100 g mörk choklad 70%
4 ägg
4 dl socker
1 dl Farinsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
6 Oreokakor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret med Dumlen och den mörka chokladen i en kastrull.
Vispa/rör ägg och socker. Jag vispade för hand med en vanlig visp.
Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i Dumleblandningen. Bryt sönder Oreokakorna i bitar och häll ner dem.
Smält smöret med Dumlen och den mörka chokladen i en kastrull.
Vispa/rör ägg och socker. Jag vispade för hand med en vanlig visp.
Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i Dumleblandningen. Bryt sönder Oreokakorna i bitar och häll ner dem.
![](https://cdn1.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0043_5592610ae087c347d30e181c.jpg)
Blanda ihop.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant. Använd en form som är minst 26 cm i diameter, 28 cm går också bra.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant. Använd en form som är minst 26 cm i diameter, 28 cm går också bra.
Jag bröade min form med lite mjöl och kakao.
![](https://cdn2.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0060_55926207e087c347c8fbe6aa.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0075_5592620ce087c3479af95e83.jpg)
Sätt in i nedre delen av ugnen (175 grader) i ca 25 minuter.Ta ut och låt svalna på köksbänken.
Den är ganska rinnig när den är nybakad men blir supergod om den får stelna till lite i kylen några timmar. Ta sen fram den och låt den bli rumstempererad innan den ska ätas.
Äts med fördel med lättvispad grädde eller vaniljglass!
![](https://cdn3.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0092_559262cb9606ee5acd7da512.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0124_559262cf2a6b224d8bebed47.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/2273097/9-3/dsc_0097_559262d5ddf2b328fe29c045.jpg)
Nu ska jag åka och jobba igen, men snart är det semester! :)
KRAM!