Mangosorbet


Jag har ingen glassmaskin och har därför inte provat att göra egen glass på väldigt länge.
Tycker att det lätt blir så isigt och är rädd för att det inte alls blir så bra som det blir i maskin.

Men när jag hittade superbillig mango i affären köpte jag några utan att veta vad jag skulle göra med dem, och till slut bestämde jag mig för att göra egen sorbet.
Jag älskar verkligen sorbet och brukar alltid välja det om jag köper kulglass på stan.

För att inte ha någon maskin tycker jag det blev en JÄTTEGOD mangosorbet. Massor med mangosmak och väldigt fruktig och god. Inte alls så isig som jag hade trott, så det blir nog fler glassförsök i fortsättningen :)

Här kommer receptet, och det ger inte så mycket sorbet, det blir väl 3-4 kulor av det kanske, så vill man ha till några personer rekommenderar jag att man dubblar receptet.

 

Mangosorbet

 

1 st mango

1 dl vatten

1 dl socker

1 msk pressad lime el citron (jag använde citron)

 

 

Gör så här:

Koka en sockerlag på vattnet och sockret, låt svalna.

 

Mixa fruktköttet av mangon (jag använde stavmixer) och smaka av med lime/citronsaften.

 

Kör i glassmaskin tills önskad konsistens uppnåtts och frys sedan glassen.

 

Alternativt (om man inte har glassmaskin) kan man hälla mangoröran i en bunke och frysa direkt med ett lufttätt lock över.

Det gjorde jag och då rörde jag i glassen en gång i halvtimmen i ca 3 timmar innan jag lät den frysa ordentligt. Det funkade jättebra!

 

 

Receptet hittade jag här.

 

 

Visa fler inlägg