Chokladwhoopies med marshmallowfyllning
Äntligen har jag provat att baka whoopies!!
De har ploppat upp lite överallt på bakbloggar och i tidningar på sistone och jag har varit sugen på att prova länge, men det har inte blivit av.
Nu har jag alltså provat och även jag har blivit frälst :)
En whoopie består av en mjuk kaka som fylls med en frosting eller liknande och sätts ihop med en annan mjuk kaka. Möjligheterna att variera dem är oändliga och det är väl det som gör det så kul!
Jag valde att börja med en traditionell whoopie, dvs chokladkaka med marshmallowfrosting.
Själva kakan är alltså lite som sockerkaka i konsistensen och frostingen blev himmelsk!
Den påminner väldigt mycket om fyllningen i en Oreo, och jag älskar ju oreos! :D
Supersmaskens kan man säga!
Vill prova en massa olika smaker nu, för det var inte bara gott utan väldigt enkelt att göra och det gick bra mycket snabbare än att göra macaroons som de påminner om till utseendet.
Ett helgprojekt kanske? :)
Chokladkakor (whoopies)
100 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kakao
1 tsk salt
1½ dl mjölk
Marshmallowfrosting:
226 gram smör
3,6 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljextrakt
1 burk Marshmallow fluff
Gör så här:
Kakorna:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna.
Vänd ner de torra ingredienserna i smörblandningen, häll sist i mjölken.
Lägg bakplåtspapper på tre plåtar.
Klicka i smeten i en spritspåse och spritsa ut små klickar på plåtarna, gör cirka 10 kakor per plåt.
Grädda kakorna i ca 10 minuter. Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen.
Jag använde mig av sån här marshmallow fluff.
Marshmallowfrosting:
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Klicka ut lite frosting på en chokladkaka, bred försiktigt ut och sätt sedan ihop med en matchande chokladkaka. Tryck till lite lätt så att smeten fördelas jämt under locken.
Eller gör som jag och spritsa ut smeten, klicka i smeten i en spritspåse och spritsa på lite frosting innan du sätter ihop kakorna.
Det är bra om man sätter ihop kakorna två och två innan man fyller dem så att de blir matchande i storlek.
Receptet på chokladkakan är taget från tidningen Hembakat och marshmallowfrostingen hittade jag på Cupcakefluffans fina blogg :)
Nu ska jag åka till jobbet, jag jobbar dagpass idag och det betyder att jag hinner hem lagom till fredagsmyset!!
Jippie :)
Trevlig fredag på er!