Kladdkaka med Maltesers
Jag gillar verkligen Maltesers, men jag tycker inte det har varit så lätt att få tag på det i Sverige.
I alla fall inte för några år sedan. På senaste tiden har jag dock börjat se det i vanliga affärer och när jag hittade en superbillig påse på Rusta fick den följa med hem.
ÄNTLIGEN skulle jag få prova iden jag haft ganska länge, att ha Maltesers i kladdkaka!
Och OJ vilken hit det blev!!! Helt fantastiskt faktiskt. Så gott så att det inte ens är någon idé att jag beskriver hur god den är, du får helt enkelt prova den själv :)
Kladdkaka med Maltesers
Dubbel sats kladdkaka, ger ca 12-15 bitar
(Går bra att halvera, gör då i en mindre springform)
200 g smör
4 ägg
1 dl Farinsocker
4 dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
ca 1,1 dl kakao
2 krm salt
3,5 dl Maltesers
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser utom Maltesers och smör.
Rör sist i smör och Maltesers.
Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Bröa formen med lite mjöl och kakao, eller ströbröd om man gillar det.
Häll i smeten i springformen.
Sätt in långt ner i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter. Den ska vara lite fastare i kanterna men fortfarande lös i mitten, då är den klar. Om den ska ätas direkt eller samma dag kan man grädda lite längre, men annars är den godast om man gör den dagen innan den ska ätas och låter den stå i kyl över natten.
Skär i lagom stora bitar när den stelnat/kylts, och klicka på en klick vispad grädde.
Kakan blir seg och chokladig med krispiga bitar av Maltesers lite här och var, HUR GOTT SOM HELST!!!
Hoppas ni gillar den lika mycket som jag och min familj gjorde :)
KRAM!!