Kladdkaka deluxe med Dumle och Oreos
Jag bakade den här kladdisen igår och den blev verkligen bra.
Tycker att det blev en riktigt maffig och lyxig kladdkaka så därför valde jag att kalla den för "deluxe"-kladdkaka.
Det här är ett dubblat recept och därför blir kladdkakan högre än de jag brukar göra, men tänk på att använda en springform som är ganska stor. 26-28 cm blir bra.
Så här gjorde jag!
Kladdkaka deluxe med Dumle och Oreos
räcker till ca 15 personer
200 g smör
200 g Dumle
100 g mörk choklad 70%
4 ägg
4 dl socker
1 dl Farinsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
6 Oreokakor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret med Dumlen och den mörka chokladen i en kastrull.
Vispa/rör ägg och socker. Jag vispade för hand med en vanlig visp.
Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i Dumleblandningen. Bryt sönder Oreokakorna i bitar och häll ner dem.
Smält smöret med Dumlen och den mörka chokladen i en kastrull.
Vispa/rör ägg och socker. Jag vispade för hand med en vanlig visp.
Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i Dumleblandningen. Bryt sönder Oreokakorna i bitar och häll ner dem.
Blanda ihop.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant. Använd en form som är minst 26 cm i diameter, 28 cm går också bra.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant. Använd en form som är minst 26 cm i diameter, 28 cm går också bra.
Jag bröade min form med lite mjöl och kakao.
Sätt in i nedre delen av ugnen (175 grader) i ca 25 minuter.Ta ut och låt svalna på köksbänken.
Den är ganska rinnig när den är nybakad men blir supergod om den får stelna till lite i kylen några timmar. Ta sen fram den och låt den bli rumstempererad innan den ska ätas.
Äts med fördel med lättvispad grädde eller vaniljglass!
Nu ska jag åka och jobba igen, men snart är det semester! :)
KRAM!