Småfranska
När man helt apropå så där bestämmer sig för att baka bröd vill man ju göra något som går snabbt.
Nackdelen med att baka bröd annars tycker jag är att det tar sån tid!
Det ska jäsas flera gånger och i flera timmar, det hann vi verkligen inte vänta på imorse :)
Jag hittade det här receptet och det blev jättebra!
Jag halverade receptet, tyckte inte att vi behövde 12 frallor till två vuxna och en treåring...
Småfranska
ca 12 stycken
4 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
1 tsk salt
50 gram jäst
10 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
ev. vallmofrö
ca 12 stycken
4 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
1 tsk salt
50 gram jäst
10 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
ev. vallmofrö
Gör så här:
Blanda vatten, olja och salt i en skål. Smula i jästen och rör om.
Tillsätt mjölet men spar lite till utbakningen.
Arbeta dagen tills den släpper skålan. Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 15 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i ca 12 bitar beroende på hur stora frallor du vill ha.
Rulla dem till bullar. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250 grader och låt bullarna jäsa under bakduk medan ugnen blir varm.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö ev. på vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Blanda vatten, olja och salt i en skål. Smula i jästen och rör om.
Tillsätt mjölet men spar lite till utbakningen.
Arbeta dagen tills den släpper skålan. Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 15 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i ca 12 bitar beroende på hur stora frallor du vill ha.
Rulla dem till bullar. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250 grader och låt bullarna jäsa under bakduk medan ugnen blir varm.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö ev. på vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Ohhh gud sa bra!! Pa vardagarna äter jag alltid frukt och müsli sa pa helgerna vill jag alltid ha bullar och massa gott palägg :) Oftast gar nan av oss iväg till bageriet för att jag inte hittat nat bra snabbrecept pa bullar än... hihi. För precis som du säger har man ju pa hungrig mage inte tid att vänta i evigheter pa att bullarna ska jäsa klart. Nu vet jag vad det blir till frukost pa lördag morgon! :) tack för bra tips!
P.S. Jag bakade kanelkaka igar, blev god sa nu har jag med en bit till förmiddagsfikat pa jobbet :)