Bli min jästs Julbakskalender: 4 December - Bountybollar




 

 

Bakom lucka nummer 4 gömmer sig en favorit i repris; Bountybollar!

Jag gjorde dem förra året och blev helt kär. Det är så gudomligt gott!

 

Det är inget för den som inte gillar kokos, men gillar man Bounty så gillar man de här.

Enkla att göra och enkla att variera. Istället för mjölkchoklad kan man ta vit eller mörk choklad!

 

Jag tänkte baka de här innan jag går till jobbet idag, så därför blir det gamla bilder :)

 

Se så, sätt på julmusik, värm glöggen och ut i köket med er och gör lite julgodis nu!

Det är andra advent! ♥

 

 

 

 

Bountybollar

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g choklad

 

 



Gör så här:

Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull.
Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.

Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspapper.
Låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa bollarna i chokladen.

Dekorera dem ev. med sockerpärlor eller strössel.
Låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara kallt.




Receptet kommer från Hannas blogg.


#1 - - Karin L:

Dom är helt suveräna. Och man kan även variera dom med att tillsätta florsocker med chokladsmak i dom! Och dom kan klart konkurrera med "äkta" Bounty's

Har gjort dessa själv och blev mäkta imponerad av hur goda dom blev.

#2 - - Evelina:

Ser och låter jättegoda!! :D :D

Kan inte du skriva på recepten ungefär hur många det blir? :)

#3 - - Amanda:

De ser väldigt goda ut, ska nog testas!!!

#4 - - Jenny:

Bakade dessa för andra gången nu i helgen till mina kompisar. Helt suveräna! Alla verkligen älskar dem! Utklassar de riktiga Bounty-bitarna!

#5 - - Mikaela:

Skitgoda, tack för tipset!

Undrar bara hur länge och hur de kan förvaras?

Trevlig helg!

#6 - - Linda:

Tack för receptet! Nu har jag testat själv och de blev verklgen smarriga! :o)



http://lindisplace.blogg.se/2011/december/bountybollar.html