Vaniljpannacotta med färska bär
Mamma och jag skickade våra män till affären för att handla och självklart var vaniljstång slutsålt.
ALLA gör väl desserter med vaniljstång i vid nyår? :)
På nyårsdagen tyckte jag att vi kunde fixa till en efterrätt ändå, nu när vi ändå hade färska bär hemma.
Så jag gjorde en vaniljpannacotta utan vaniljstång vilket ändå blev helt ok.
Men om jag fick välja skulle jag använda vaniljstång nästa gång, det känns mer äkta i smaken.
Och ett tips är att smaka av grädden på plattan, för jag tyckte inte alls att det räckte med 1 tsk vaniljsocker, hade i 3 tsk och en tsk vaniljarom. Då blev det en bra vaniljsmak :)
Vaniljpannacotta
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker (eller 1 vaniljstång)
4 gelatinblad
Färska bär att toppa med
Gör så här:
Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. (Om du vill använda äkta vaniljstång, klyv och skrapa ur fröna och lägg alltsammans i kastrullen.)
Lägg gelatinbladen i blöt.
Låt gräddblandningen koka upp och koka ca ½ minut. Ta av kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner den i den varma gräddblandningen.
Häll upp i portionsglas.
Ställ kallt och låt stå 1-2 timmar tills det stelnat.
Lägg på färska bär innan servering, toppa ev. med lite florsocker.
Vaniljpannacotta är ju bara så gott. Det var ett tag sedan jag åt det nu, får se till att bjuda hem lite gäster och göra det snart igen tror jag. :-)