Daimfluff


För er som inte provat att göra fluff någon gång tycker jag verkligen att det är dags nu!
Det är en underbar tårtfyllning och den är superlätt att göra.
Och det bästa av allt är väl att det är så lätt att göra och att man kan ta sin favoritchoklad :)

Tänk bara på att inte lämna kastrullen på spisen och göra annat, det går så fort och tre sekunder räcker för att fluffet ska bli förstört :(


Daimfluff

3 dl vispgrädde
180-200 g Daim


Gör så här:

Värm grädden på spisen.

OBS! Grädden får EJ koka!

Lägg i Daim och rör om tills den smält. Det tar ett bra tag innan det hårda har smält.

 

 

Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten.

När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.

Färdigt!  :)


#1 - - Åsa:

Mums! Låter ju supergott. Än så länge har jag bara testat att göra fluff med skumtomtar :)

Måste göra någon chokladig fluff snart!

#2 - - Milli:

Daimfluff är verkligen jätegott =) Jag brukar mixa daimen innan jag häller i den i grädden så tar den inte lika lång tid att smälta som med stora bitar, även om den såklart tar lite längre tid än om det var vanlig choklad :-)

#3 - - Pia:

Aaa super gott. Fluff överhuvudtaget med olika choklad är super gott !

#4 - - Nicole:

Jag gjorde Japp-flugg före igår, barnen åt så mycket så att dom fick ont i magen...tusen tack

#5 - - Linn (knyttsak):

Alltså, återigen, jag bara älskar din blogg, för det finns alltid så mycket gott här och jag blir så otroligt sugen på att baka varenda gång jag läser här!

#6 - - Josefine:

jag provade med ferarribilar och geléhallon för du har sagt att det funkar med godis också, men det typ stelnade till under natten så det gick knappt att vispa och så var det jätteäckligt dessutom. :((

#7 - - Elisabeth:

Jag måste fråga, vet du om man kan ha fluff och mousse i frysen och sedan ta fram och tina och ha i tårtorna? Jag var tvungen att frysa in mina fyllningar till tårtorna... Bläbärs och hallonmousse och daim, vitchoklad och plopp fluff. Fluffen var vispade och klara.

#8 - - Pernilla -Bli min jäst:

Elisabeth: det tror jag absolut att man kan! jag har bara provat att frysa färdiga bottnar, dvs när jag fyllt tårtbottnarna med fluff och mousse, och det har funkat jättebra! det borde ju vara samma sak :)

#9 - - Elisabeth:

Å tusen tack :)

#10 - - Åsa Westblom:

Nu har jag testat att göra chokladfluff! Mums, och det var jättelätt att göra! Har länkat till dig http://asawestblom.blogspot.com/2011/07/fluff-med-mjolkchoklad.html



Tänkte göra en tårta med denna fluff och kokosmousse ( som jag oxå hittat recept till här hos dig)...

Kan nog bli gott, vad tror du?

#11 - - Emma:

Nu har jag äntligen vågat mig på att göra fluff :) Gjorde en med mjölkchoklad och en med hallonkolor. Smakade bra i bunken så jag hoppas det även smakar bra på tårtan som ska ätas senare ikväll :)

#12 - - Helen:

har provat med dumlefluff, smaskens! Tänkte prova att bjuda på det till kladdkaka imorrn.. =)

#13 - - Linda:

Jag gav mig på dumlefluff och hallonmousse idag...

fluffet gick inte att vispa, det bara rann hur mycket jag än körde :(

moussen blev hård och grynig...



men jag vispade vanlig grädde och skvätte i lite fluffsmet så det smakade dumle ändå - funkade!

sen hade jag i ovispad grädde i moussen och rörde runt lite - funkade!



ska testa en gång till, med annat märke på grädden så kanske det funkar bättre...



din blogg är beroendeframkallande, måste bara säga det!! :D

#14 - - maria:

Hoppas hoppas att du ser det här idag, för vi ska ha treårskalas i morgon och jag tänkte ge mig på att göra fluff idag (en med dajm och en med ahlgrens bilar - olika tårtor). 



När du säger att den inte får koka, betyder det att det inte får vara några bubblor alls? Bara att allt ska bli varmt? 



Sen undrar jag om jag bör ställa en färdig tårta (sockerkaka och fyllning, ej ytterlagret) i kylen eller frysen över natten? Vilket blir bäst? 



Jag hittade din sida i förrgår och blev superinspirerad. Innan dess hade jag tänkt mig typ glasstårta till kalaset ... ;-)

#15 - - Pernilla -Bli min jäst:

Hej Maria!

Jag är ledsen men jag såg inte din kommentar förrän nu, hoppas det har ordnat sig för dig ändå!



Jag svarar ändå på dina frågor, hoppas hoppas du får lite hjälp av dem på något sätt! :)



"När du säger att den inte får koka, betyder det att det inte får vara några bubblor alls? Bara att allt ska bli varmt? "



-Ja precis, chokladen ska bara smälta så ha helst låg värme, det får inte bli bubblor i.

Skulle du märka att det blir nån liten bubbla så dra av från plattan direkt , det har hänt mig och jag har lyckats få den tjock ändå.



"Sen undrar jag om jag bör ställa en färdig tårta (sockerkaka och fyllning, ej ytterlagret) i kylen eller frysen över natten? Vilket blir bäst?"



-Jag brukar i stort sett alltid fylla mina tårtor kvällen innan den ska ätas, det brukar bli saftigast så. Jag ställer mina i kylen, frysen använder jag bara om den ska transporteras längre sträcka eller liknande, det tar ändå några timmar för den att tina då. Sen har jag märkt att tårtorna svettas mer efter att de varit i frylsen.



Om du ändå inte hinner göra en tårta dagen innan är ett bra tips att spraya tårtbottnarna med vatten eller saft. Jag brukar använda en blomspruta, det blir jättebra för då står de och drar åt sig av vätskan.

Man kan faktiskt både fylla och täcka tårtan dagen innan också och ha den i kylen över natten, det funkar bra!



Vad kul att du hittat till min blogg och att du blev inspirerad!! Hoppas du fortsätter att kika in och ställ gärna fler frågor om du undrar något!



Lycka till med tårtorna!!!

#16 - - Maria:

Tack så mycket för ditt svar, säger jag nu, ett halvår senare ;-) Jag löste det ändå och fluffen blev en riktig hit! Nu är det dags för barn nummer två att fylla år och jag är ute och surfar för inspiration.



Den här gången ska jag försöka göra sugerpasten själv, för den köpta funkade inte jättebra - jag fick lappa överallt.



Tack för en fantastisk sida!

#17 - - mona:

Hej! Vilken fin och matnyttig (tårtnyttig) blogg..



Jag skall baka till min sons dop. Är nybörjare och hade tänkt fylla och frysa in de fyllda tårtorna. Nu fann jag dock denna text. ------>



Alla fyllningar går inte heller att frysa. De flesta mousser och gräddbaserade blandningar blir inte bra när man tinar dem t ex, medan en philadelphiafyllning fungerar jättefint.



;( Nu vet vet jag inte om jag törs...



Det jag tänkt frysa är



1. Chokladfluff

2. Jordgubbsmousse

3. glasscreme (vanliljcreme)



Vänligen



Mona



#18 - - Felicia:

Håller med Milli, hacka daimen väldigt fint så tar det inte mer än 10 min så är allt smält! ( sen gör det inte så mycket om det är små,små bitar kvar av det hårda, blir bara lite gott att det krispar!

Svar: Ja det är ju smart :) Ska göra det nästa gång!
Pernie