Kladdkaka utan mjöl



Igår efter middagen fick jag ett plötsligt sug efter kladdkaka.
Var ett tag sen jag bakade och åt det nu (säkert minst 3-4 veckor!) :)
Och jag har länge tänkt prova det här receptet eftersom jag var så himla nyfiken på om det verkligen kan vara gott med kladdkaka utan mjöl.
Jo då, det kunde det :)

Dessutom har jag fått en massa förfrågningar från er läsare om recept för glutenallergiker!
Det här funkar ju jättebra då!

 

 

Kladdkaka utan mjöl

 

200 g chokladkaka, halvsöt med minst 42 % kakao

200 g smör

200 g socker

4 äggulor

4 äggvitor

 

 

Gör så här:

Kläm fast bakpapper i botten av en springform och smörj.

Bryt sönder chokladkakan i bitar och smält den i vattenbad.

Smält smöret i den varma chokladen.

 

Vispa äggulorna med hälften av sockret och rör ner i chokladsmeten.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan gradvis i resten av sockret.

Fortsätt vispa tills smeten blir styv och blank.

Vänd ner äggvitesmeten i chokladsmeten och blanda försiktigt.

Grädda i cirka 35-40 minuter eller tills en sticka känns torr.

 

Receptet hittade jag här.

 

 

Jag måste dock nämna en viktig sak.

Vi provade kladdkakan en kvart efter att jag tagit ut den från ugnen och då var den inte särskilt god!

Jag brukar inte gilla nybakade kladdkakor i vanliga fall då jag tycker det bara smakar smet, men det här gick knappt att äta när det var varmt.

 

MEN! Idag har jag provat en bit till, efter en natt i kylskåpet, och det var som en annan kaka!

Himmelskt god faktiskt, så där riktigt chokladig och len i konsistensen :D

 

Så här ser den ut idag, riktigt smarrig :)

 

Man behöver absolut inte vara glutenallergiker för att baka den här!!

 

Nu ska jag ta hand om min lilla 13-månaders dotter som har fått vattenkoppor. Ska bli skönt när det är över, då har alla i familjen haft det :D

Sköt om er!