Vaniljkräm



I prinsesstårtan som jag gjorde till min födelsedag hade jag ju vaniljkräm blandat med grädde.
Eftersom jag har provat två recept på vaniljkräm/sås nyligen och inte blivit riktigt nöjd kände jag att jag var tvungen att prova ännu ett nytt.
Det här receptet hittade jag på den här fina bloggen och jag blev jättenöjd med vaniljkrämen!

Den smakar krämigt och sött och massor av vanilj, precis som det ska vara :)


Vaniljkräm

2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 dl vit sirap
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker



Gör så här:
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull.
Låt det sjuda tills det tjocknar, rör hela tiden så att det inte bränner fast! Det får INTE koka!!
Blanda i vaniljsockret och låt svalna innan användning.

Superenkelt ju!
Eftersom jag gjorde en stor tårta, i en 26 cm springform, dubblade jag receptet ovan och det blev jättebra!


Jag har suttit och modellerat inför helgens tårta hela kvällen och nu är jag helt slut. Måste sova!
Men imorgon ska jag försöka hinna lägga in recept och bilder på munkarna som jag gjorde igår, och så kommer det en ny rolig tävling någon dag snart!!!
Sköt om er alla fina läsare! :)

#1 - - Marias Söta Saker:

Låter superenkelt - kanon! Det ska jag testa när jag har gulor över efter macarons!

#2 - - Sara:

Ska prova detta i tisdagens tårta. Då jag själv ska vara med o äta den passar de ju kanon. Tack!!!

#3 - - jessi:

Hello! härlig blogg! En fråga., jag skall göra långpannetårta, eller, 30x30 lättare sagt, hur mycket mousse & creme brukar gå åt till dessa storlekar??



Kram från jessi

#4 - - jessi:

Åh tack snälla för hjälpen... Nu har jag bara en sista fråga, som du inte behöver skriva på om du tycker jag är föööör tjatig;)

"Lika delar" botten... du gör alltså den , kör i ugnen, låter svalna, ev fryser in, Och sen delar den i tre delar?? =) för ditt recept är inte per del ? utan för "alla" delar?

#5 - - jessi:

Åh tack snälla för hjälpen... Nu har jag bara en sista fråga, som du inte behöver skriva på om du tycker jag är föööör tjatig;)

"Lika delar" botten... du gör alltså den , kör i ugnen, låter svalna, ev fryser in, Och sen delar den i tre delar?? =) för ditt recept är inte per del ? utan för "alla" delar?