Hallonmousse

Fick en fråga av en av mina läsare härom dagen om recept på hallonmousse, och kom på att jag inte skrivit in det här!

Det finns några olika recept som cirkulerar på nätet, jag har provat två olika och kommit fram till att det här är det jag gillar mest. Det är utan philadelphia och väldigt enkelt att göra, och så är den frisk och syrlig och smakar  jättemycket hallon.
Precis som det ska vara! :)

Det här receptet räcker till ett normaltjockt lager i en tårta.

(bild lånad från bjuti)



Hallonmousse

4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde




Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.

Passera hallonen genom en sil, försök få ut så mycket "saft" som möjligt ur hallonen. Till slut ska det bara vara fröna kvar.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama bort vattnet. Lägg dem i hallonen och rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.

Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.



(receptet hittade jag här.)
#1 - - hanna:

Jag hade tänkt att kanske använda den här moussen i en tårta, men jag förstår inte riktigt. Ska man först mosa hallonen mot kanten i kastrullen och sen ta upp dem och passera de i en sil?

Kan man göra så att man passerar dom först och sedan har i "saften" i kastrullen?

#2 - - Pernilla -Bli min jäst:

Hanna: jag gör alltid så som det står; mosar de lite mot kanten i kastrullen för att krama ur så mycket saft som möjligt, och sen häller jag allt från kastrullen i en sil och passerar det. Men jag använder också alltid frysta hallon, det är väl skillnad mot färska om du tänkt använda det? Frysta behöver ju koka lite i kastrullen för att mjukas upp, så om du använder färska kan du säkert passera dem först och sen ha i saften i kastrullen!!!

Lycka till :)

#3 - - Anneli:

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 5 nya vinnare imorrn!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/july/sondag-dagens-blogg-1.html#comment

#4 - - Alexandra - Uppsalas största blogg:

Hej :) Jag har två st tävlingar där du kan vinna iphoneskal! Det vore superkul om du ville vara med :D



första tävlingen: http://vadfanskajagheta.se/2011/july/tavling-vinn-iphone4-skal.html



andra tävlingen: http://vadfanskajagheta.se/2011/july/vinn-valfritt-iphoneskal.html

#5 - - NIles:

Vad gott det låter! Måste definitivt testa!!

#6 - - William Niskanen:

mmmmm hallon =)

#7 - - kaffehörnan:

Ser mums ut

#8 - - Lisa:

Jag var snabb, här fanns ju hallonmousse med. :)

#9 - - Anonym:

Hej Pernilla,

jag letade efter en laktosfri hallonmousse och hittade din, super god och det var ett succé måste jag säga, min väninna som är laktosintolerant var jätte glad.

Tack.

#10 - - Johanna:

Tack för en inspirerande blogg!!

Jag undrar om man kan göra moussen på morgonen och lägga den på tårtan på kvällen eller har moussen stelnat för mkt då?



Med vänlig hälsning, Johanna

#11 - - Johanna:

Tack för en inspirerande blogg!!

Jag undrar om man kan göra moussen på morgonen och sen lägga den på tårtan på kvällen eller har moussen stelnat för mkt då.



Med vänlig hälsning, Johanna

#12 - - Linn :

Gjorde denna till dotterns tårta igår. Gjorde en vit chokladmousse oxå. Blev Supergott:)

Svar: Det kan jag tänka mig, hallonmoussen är lite syrlig men väldigt god så den passar säkert jättebra med vit chokladmousse :)
Pernie

#13 - - johanna:

hej
tror du man kan göra denna en dag innan den läggs på tårtan? eller blir den för stel då?
Superbra blogg!

Kram Johanna