Vaniljmousse


Den här vaniljmoussen hade jag i Barbapapatårtan och den var jättegod!
Har velat prova den länge men det här blev en egen version av den jag velat prova eftersom jag skippade gelatinet och provade Kesella vanilj istället för creme fraiche.  :)




Vaniljmousse

2 dl Kesella vanilj
2 dl färdig marsan (vaniljsås, men lite tjockare gjord)
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
2 dl vispad grädde



Gör så här:
Gör vaniljsåsen som det står på förpackningen, ha i lite mer pulver så att det blir som en tjock kräm.

Rör ihop Kesella vanilj, vaniljkrämen, socker och vaniljsocker.

Vispa grädden hårt och vänd ner den i vaniljsmeten. Låt stå i kyl över natten.
Räcker till ett lager i normalstor tårta.

#1 - - Emeli:

Tack så mycket! =)

#2 - - elin:

Hej, skulle inte du kunna ge ett bra tips på bra och goda amerikanska pannkakor? Vore supersnällt om du nu vet nått recept :)

#3 - - elin:

Sv: Tack så jättemycket! Och måste bara tillägga att din blogg är supermysig och du gör verkligen jättefina bakverk! :)

#4 - - emelie:

jag gjorde denna fyllning nyss och ställde in i kylen.

den smakar ju precis som den man får när man köper färdig prinsesstårta. TOPNOTCH!

#5 - - Erika:

Om man ska göra en princess, ersätter vaniljmoussen grädden? Vaniljkrämen? Eller båda två?

Kram Erika

#6 - - Pernilla -Bli min jäst:

Erika: När jag har gjort prinsesstårta har jag använt glasskräm, det är grädde blandat med vaniljkräm. Supergott, finns recept här på bloggen under fliken tårtfyllningar :)

#7 - - doggyfun.blogg.se:

Jag provade mosseen den var skit gooooooood mycket bättre än vad mamma gjorde :)

Svar: Åh vad roligt! :)
Pernie

#8 - - Helen:

Hej! Tror du att den här moussen skulle fungera till regnbågstårtan? Både att ha inuti och utanpå? Mycket tacksam för svar! :)

Svar: Ja då den funkar nog jättebra! :)
Pernie