Delicatobollsglass
4 st äggulor
1,25 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
3 tsk vaniljsocker/1 färsk vaniljstång
6 st delicatobollar (eller så många som man vill)
Gör så här:
Gör en sats delicatobollar eller köp färdiga. Den här gången var jag lat så jag köpte färdiga på IKEA :)
Vispa äggulor och florsocker väl tills smeten blir ljus och porös.
Rör i vispgrädde och mjölk och vaniljsockret/färska vaniljstången.
Vispa inte längre men rör väl tills allt blandats.
Starta glassmaskinen och häll i blandningen.
Hacka delicatobollar i lagom storlek, ca 8-10 bitar per boll.
När glassen börjar se klar ut, häll i de krossade delicatobollarna och låt dem blandas med glassen.
Häll över i en frystålig låda och sätt i frysen en stund.
Nu är glassen klar för att njutas av! :)
Den var riktigt god, det var svårt att sluta äta...
Tur att det är sommar så man kan äta hur mycket glass man vill :D
Idag åker jag och familjen ner till min mamma i Gamleby i Småland, vi ska stanna en hel vecka och hitta på en massa roligt!
Ska försöka blogga lite därifrån, men vi ses när vi ses.
Ha det bra så länge!
KRAM!
Åh, de måste jag prova! :)