Glutenfria vaniljmuffins


Oj oj oj, jag har fullt upp och hinner knappt baka och blogga som det är just nu.
Men det blir lite lugnare i maj ;)
Ska snart åka till jobbet men ville lägga in receptet på de där glutenfria muffinsen som jag gjorde för ett tag sedan.

Jag brukar inte baka glutenfritt som ni vet men det var beställt till de som inte kunde äta tårtan på Mikaelas kalas.
Jag gjorde helt enkelt så att jag tog ett vanligt recept på vaniljmuffins som jag vet blir bra.
Istället för vanligt vetemjöl använde jag Finax glutenfria mjölmix.

 

Bytte ut mängden mjöl mot den och det blev jättebra!

 

Så här sa Mikaelas gäster som åt av cupcakesen:

"Har aldrig ätit så goda glutenfria bakelser nånsin, det är som att de inte är glutenfria och godare än vanliga muffins"

 

Wow vilket betyg! Det verkar som att jag lyckades med glutenfritt :)




 

 

Glutenfria vaniljmuffins

 

3 ägg

2½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

4 dl Finax glutenfria mjölmix

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst.

Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

 

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Känn med en sticka, stickan ska vara torr när de är klara.

Ta ut och låt svalna helt.

 

Tänk på att ta ut muffinsen ur plåten och låt dem svalna på ett galler eller bänken. Annars fortsätter de gräddas i den varma plåten.

 

Jag halverade receptet och fick då 6 stycken muffins.

 

 

 

Enkelt som en plätt!

Nutellafrostingen gjorde jag som "vanligt" och spritsade på.

 

 

Nutella cream cheese frosting

 

60 gram rumsvarmt smör

120 gram Philadelphiaost

3-4 msk Nutella

4 dl florsocker

1 tsk vaniljessens

 

 

Vispa samman alla ingredienser till en fluffig frosting.

 

Nu måste jag rusa, ha en härlig fredag!!! :)

Kram!

 

 


#1 - - Maria P:

Å va glad jag blir. Vi som har gluten blir ofta utan.

Jätte kul att du visar att det går att göra härliga saker även glutenfritt :)

#2 - - Magda:

Men skulle det inte vara hallomousse i dessa också? :o

#3 - - evelina*:

Först; Du gör en härlig blogg som jag är inne ofta på.

Sen; Jag undrar hur du gör när du halverar äggen?

#4 - - Pernilla -Bli min jäst:

Magda: Jo helt rätt, hade bara glömt att jag hade i det! Ska ändra i texten så det kommer med :)



Evelina: tack! :) Vet inte vad du menar med att halvera äggen, det brukar jag inte göra?

#5 - - Isabel:

Hej! Kan inte du visa hur man gör en snygg sittande kyckling såhär till påsk? :)



//Isabel

#6 - - Isabel:

I marsipan givetsvis! :)

#7 - - Maria:

Tack för ett glutenfritt recept! Det ska provas här hemma!! :)

#8 - - Therese:

Hej, vilka fina tårtor och Banverket du gör. Du ger verkligen inspiration. :) jag undrar vad du använder för verktyg till dom här söta blommorna på dina cupcakes? :)



/ en glad nybörjare.

#9 - - Pernilla -Bli min jäst:

Isabel: jag ska försöka hinna göra det, det vore ju faktiskt kul. Tack för tipset :)



Therese: Jag har använt de här blomutstickarna, mina favoriter:

http://www.tartdecor.se/pme-5-bladig-blomutstickarset-x-3.html



Kul att du blir inspirerad :)

#10 - - Anna Helin:

Hej!



Jag e glutenallergiker och ändå ganska van bakerska vill jag påstå. Det här e bästa muffinsreceptet jag stött på so far! Gjorde med banan och hackad choklad idag :)



Däremot lyckas jag aldrig riktigt få till jäsningen. De jäser fint och "fluffar upp" sig i ugnen. Sen sjunker de när de kommer ut igen. Varför gör de så?

#11 - - Pernilla -Bli min jäst:

Anna: Vad roligt att du gillade dem!! :)

Trist att de sjunker ihop bara, lite är väl vanligt att de sjunker men mina sjönk inte så mycket.

Men om det gör det tror jag att det oftast beror på vispningen; att man vispat för länge eller för lite.

Det ska vispas fluffigt så det blir en vitaktig smet, gjorde du det?

#12 - - Evelina:

Vad roligt att du provade på glutenfritt! :)

Och att du gjorde så fina cupcakes även till de som inte kan äta gluten.

Annars får allergiker ofta antingen ingenting eller nånting tråkigt äckligt...

Jättefint gjort av dig! :)

#13 - - Charles:

Thank you so much for the recipe, it's so tasty!