Lucas Kitkat-tårta

 
Min son Lucas fyllde 6 år förra veckan. Helt sjukt, SEX ÅR?!?!
Nu känner jag mig helt plötsligt jättegammal :)
 
Han ska ha inte ha kalas förrän i början av maj eftersom jag jobbar vareviga helg fram tills dess, och då blir det någon figurtårta som han ska få välja.
Ville ändå göra en tårta för att fira hans stora dag och då önskade han att det skulle vara mycket choklad och gärna oreos.
 
 
 
 
Resultatet blev den här enkla Kitkat-tårtan som blev väldigt chokladig och faktiskt jättegod!
Jag är inte på långa vägar först med att göra en sån här tårta, men har alltid tyckt de ser så himla fina ut.
Dessutom går de väldigt snabbt att göra!
 
 
 
 Chokladbottnar med krossade Oreos i
Ett lager hallongrädde (hallonsylt & vispad grädde med en matsked marsanpulver)
Krossade Oreos
Spacklad med vispad vaniljgrädde
Täckt med Kit Kat
Dekorerad med Smarties och ett sidenband
 
 
 
Jag tog bilder på hur jag gjorde så här kommer de!
 
 
 
 
Färskostcreme med Philadelphia Marabou
 
 
 
Tårtbottnarna lagda
 
 
 
Kit Kat längs kanten
 
 
 
 
Smarties ovanpå och sidenband
 
 
 
 
Tårtan från sidan
 
 
 
 
 
 
Födelsedagskillen blåser ut ljusen :)
 
 
 
Inuti tårtan
 
 
 
Som ni ser är det väldigt lätt att göra tårtan, man kan ju göra vilka bottnar och fyllningar man vill och sen bara köpa Kit Kat, Smarties och snöre.
 
 
Nu ska jag åka till stan och dricka champagne :)
 
KRAM!
 
 
 
 
 
 
#1 - - Josefina :

Hej! Ser jätte fin och go ut! Men e den inte jobbig att dela? Tänkte på kitkatten...

Svar: Nä då, man delar mellan de två kit katen bara :)
Pernie

#2 - - Johanna:

Vilken festlig tårta!!

Svar: Tack så mycket! :)
Pernie

#3 - - eemmmas:

Använde du dubbelt recept på chokladbottnen? :)

Svar: Nej det gjorde jag inte. Gjorde inte en jättestor tårta så det räckte med det här receptet :)
Pernie

#4 - - Camilla:

Du skulle inte vilja skriva recept på tårtbotten med oreo i, el finns de redan på bloggen. Samma hur mycket grädde har du till 1 msk marsanpulver.. Såg verkligen supergod ut tårtan.. Väntar med spänning på philikrämens recept =)

Svar: Receptet finns på bloggen under kategorin tårtbottnar. Det är det enda med choklad som finns. Sen hade jag i krossade oreos i botten innan jag gräddade den. Receptet på krämen kommer snart!
Pernie

#5 - - Josefina:

Ska testa göra denna, eller liknande iaf i morgon då min dotter blir 3 :)

Svar: Härligt, hoppas det gick bra! :)
Pernie

#6 - - Hannah:

Hej. Verkar inte funka med länkarna till arkivet och kategorier...? Skulle vilja leta fram fler inlägg med tårtor i nämligen. :)

Svar: Jag är ledsen för att det inte funkar som det ska, det verkar vara problem just när man öppnar bloggen i Internet Explorer. Om du har en annan webläsare rekommenderar jag att du provar att läsa bloggen i den. Ska se om min duktiga man kan göra något åt det som inte funkar :)
Pernie

#7 - - Bakande Sara:

Ååå dessa tårtor är ju så fina! Enkla, stilren och färgglad! Vill med göra en sådan någon gång :)

Svar: Ja visst är de?!
Pernie

#8 - - Sara:

Ja dem är verkligen fina. Fyllningen lät spännande ;-)

Svar: Ja den var god :)
Pernie

#9 - - Lydia:

Vilken cool tårta!!
Jag har en tävling på min blogg som du gärna får vara med i! :D

Svar: Tack snälla!
Pernie

#10 - - Anonym:

Hur många kitkat paket använde du

Svar: Kommer inte ihåg, ca 10 stycken tror jag :)
Pernie

#11 - - Linnéa :

Hej Pernilla! Älskar nya designen på bloggen men jag har lite problem att hitta eftersom det inte går att klicka framåt/bakåt i recepten. Om jag tex trycker på muffins & cupcakes kommer jag inte längre än till mazarincupcakesen? vill hitta ett speciellt recept men vet inte vilken månad det lades upp i så det är ju lite svårt att hitta ;)

Svar: Ja det är ju inte alls bra! Måste försöka hitta en lösning på det här, ska försöka fixa så snart jag kan!! Tack för att du berättade :)
Pernie

#12 - - captivatedminds.blogg.se:

Åh så himla fin!

Svar: Tack snälla! :)
Pernie

#13 - - Dagmara:

Hej!
Har plöjt igenom din fina blogg i en månads tid nu och tycker att den är jättebra:) och inspirerande!

Imorgon har min 4-åring kalas och jag har bestämt mig för en kitkat-tårta!

Har dock en fråga angående hallongrädden, hur mkt sylt till den?


Idag är det hett så det blir varma hälsningar:)

Svar: Hej! Ledsen att jag inte såg din kommentar förrän nu, antar att det är försent? Jag skrev inga mått för jag brukar smaka av grädden. Hälla i någon deciliter sylt och smaka för att se om jag vill ha starkare syltsmak eller inte :) HOppas det blev ett bra kalas och en nöjd 4-åring! :)
Pernie

#14 - - Lara:

Hej! Det ser så himla gott ut! Tänkte baka en sådan till en kompis som fyller år imorgon men väntar på att receptet på krämen ska komma. :(

Svar: Oj vad synd, det receptet finns ju redan ute, då måste du ha missat det?http://bliminjast.se/2013/may/chokladig-farskostcreme.html
Det kom den 17/5. Hoppas du fick till en tårta ändå!
Pernie

#15 - - Ellenor :

Hade tänkt göra en kitkat tårta nu på lördag då min lille grabb fyller sitt första år men här på landsbygden där vi bor går det tydligen inte att få tag i varken kitkat eller smarties? :( får föröka hitta på nån annan lösning ...

Svar: Trist att det inte går att få tag på, men det kanske finns Finger-kex då? Det funkar ja jättebra annars. Och något färgglatt godis ovanpå, jellybeans eller liknande?
Pernie

#16 - - jovana:

hur många bottnar ska man göra? först botten, sen lager med valfri fyllning botten, vallfri fyllning, botten? hur tjocka lager med fyllning osv? ser så enkelt ut men kan tänka mig att det är som raketforskning för den oerfarne

Svar: Jag brukar alltid baka en botten och dela den i tre delar. Men man kan självklart även baka tre bottnar.
Tycker inte bottnarna ska vara mycket tjockare än ca 2-3 cm. Fyllning beror på vad man gillar, men ungefär 1-3 cm tjockt lager.
Jag har gjort en beskrivning av hur jag gör när jag fyller en tårta, den hittar du här: http://bliminjast.se/2012/may/att-fylla-en-tarta.html

Jg har även en beskrivning på hur man täcker en tårta om du är intresserad av det. Den finns under kategorin "steg för steg" :)
Pernie

#17 - - Anonym:

Finn men den verkar vara svårt att göra jag menar med att ställa upp sjukladen

Svar: Nej då, den är inte alls så svår att göra, kit kat-chokladen fastnar mot grädden/frostingen :)
Pernie

#18 - - Alma:

Hej!
Jag är sugen på att göra denna tårtan men är helt och hållet nybörjare på tårtfronten... Jag undrar dels, hur lång tid i förväg ska man göra tårtan? Alltså ha den helt klar med kitkats och m&m's? Kan den stå i kylen så ett dygn eller rekommenderar du att man fixar det sista samma dag?
Samt.. jag förstår att bottnarna är tunga, pressas inte fyllningen ut?? vad är knepet för att hålla allt på plats när man tar tårtan (med fyllning)ur formen?

tacksam för svar! :)

Svar: Hej! Jag brukar göra bottnarna med fyllning en-två dagar innan den ska ätas så står den och saftar till sig. Dock skulle jag rekommendera att vänta med chokladdekorationerna tills innan den ska ätas. Kit Kat funkar nog att ha på innan och i kylen, men smarties kan färga av sig mot grädden/smörkrämen. Jag har gjort en beskrivning av hur jag fyller en tårta, den finns här: http://bliminjast.se/2012/may/att-fylla-en-tarta.html. Så tunga är inte bottnarna, men det är smidigt att bygga tårtan i en springform. Sen "sätter" sig bottnarna ihop med fyllningen och då brukar det gå fin-fint :) Lycka till och hör av dig om du behöver hjälp med något mer!
Pernie

#19 - - fanny darling:

vilket underbart bloggnamn du har! så roligt. den här tårtan ska jag absolut göra, ser hur god ut som helst.

Svar: Tack snälla, kul att du gillar det :) Tycker absolut att du ska göra tårtan, den är både enkel och god :)
Pernie

#20 - - Carro:

Åh vilken härlig blogg! Av en slump trillade jag in här på grund av KitKat tårtan :) och på ett dygn är jag så inspirerad att jag bara längtar till barnens födelsedagar!

En jättefin sida har du!

Svar: oj, tack snälla du!!! Vad glad jag blir, hoppas du hittar massor du vill baka nu!! :)
Pernie

#21 - - Jonna:

Hej! Åh, vilket underbart recept! Blev så inspirerad så tänkte göra något liknande till far min nu när det snart är farsdag :) men som sagt är jag inte mästare på tårta direkt... Tror du det går att göra en vanlig kladdkaka som botten, sen krossa mörk choklad att lägga ovanpå och sedan kanske göra ett lager hallonmousse ovanpå och slutligen avsluta med någon topping i form av typ smarties?

Jag undrar även om tårtan kommer hålla sig och smaka lika gott om jag gör den 1-2 dagar innan den skall serveras? Kanske sätta på kitkaten runt tårtan dagen innan eller precis innan den skall serveras? :)

Kram Jonna

Svar: Det går säkert att göra kladdkaka som botten men då får du nog göra ganska stor sats med hallonmousse. En kladdkaka är ju ganska platt och det är viktigt att den blir så hög så att man ser smartiesen bakom kit kat:en. Annars låter det ju supergott :) Ett annat förslag kanske vore att göra en browniebotten?Tårtor brukar bara bli godare om man gör dem någon dag innan den ska ätas och jag tror inte det är några problem även om du gör kladdkakebotten.
Jag skulle nog väntat med att lägga på smarties och kit kat tills precis innan den ska ätas, det går ganska snabbt :)
Lycka till, och hoppas far blir nöjd! :)
Pernie

#22 - - Kristina:

Hej! Jag skulle jättegärna vilja göra den här tårtan till min lillasysters kalas! Jag har bara en fråga och det är om du har lagt upp receptet på färskoscremen? :)

Svar: Kul att du vill göra den här tårtan! :) Receptet på färskostcremen finns här: http://bliminjast.se/2013/may/chokladig-farskostcreme.html Eller så googlar du färskostcreme bli min jäst så hittar du det. Lycka till!
Pernie

#23 - - Emaa:

Den låter jättegod och tänkte göra den på fredag men hur gjorde du philadelfiaosten med mjölkchoklad? :)

Svar: Jag har lagt till länken till receptet i det här receptet nu, om du klickar på färskostcreme med phil.marabou så kommer du till receptet :)
Pernie

#24 - - Carro:

På lördag är det dags för oss att prova denna skönhet! Hur långt innan kan man färdigställa tårtan utan att chokladen runt och ovanpå smälter?

Kan man göra den på morgonen om man ska servera den på eftermiddagen!?

//Carro

Svar: Vad roligt! Jag skulle säga att du kan sätta på kit kat-bitarna runt om på morgonen, de ska inte smälta så lätt, men jag skulle vänta med smartiesen till precis innan den ska ätas. Och då går det ju snabbt :) lycka till!!
Pernie

#25 - - Sabina:

Hej!
Jag undrar hur stor form du hade till bottnarna? och hur många kitkat paket du hade runtom? :)


Svar: Har för mig att jag använde en form som var 22 el 24 cm i diameter, och det gick åt en herrans massa Kit kat... tror jag köpte 10 stycken :)
Pernie

#26 - - Madelene:

Hej! :)
Jag ska göra den här tårtan till helgen, men vi har en kille som är allergisk mot allt som är rött, vilket innebär hallon, jordgubbar osv. Så jag tänkte mig blåbär istället för hallon, Det borde väl funka? Eller tror du att den kombon blir helfel?

Svar: Jag tror det blir lika gott med blåbär! Lycka till :)
Pernie

#27 - - Michelle:

Hejsan!
Vad är den vita krämen som du har spacklat runt om för att fästa kitkaten? :(

Svar: Det är vanlig grädde som smaksatts med vanilj. Det står i inlägget, när det står "spacklad" med så betyder det att det är täckt med det :)
Pernilla Lyck

#28 - - Victoria:

Hej, har du något recept på hallongrädden, dvs hur mycket du la av alla ingredienser? :)

Svar: Njae, jag gör alltid på känn. Enklast gör du om du vispar grädden, inte för hårt men det ska vara toppar i den. Häll i hallonsylt, ca 1 dl per 2-3 dl grädde och smaka av. Vill man ha mer smak av hallon kan man ha i mer grädde eller lite färska hallon. När du är nöjd med smaken kan du ha i någon/några matskedar marsanpulver. Det gör att grädden får lite stadga och inte bara rinner ut från bottnarna. Hoppas du förstår vad jag menar :) lycka till!
Pernilla Lyck

#29 - - Anonym:

Hej, finns det recept på hallongrädden? :)