
100 gram mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
1 msk kakao
1/2 msk vaniljsocker
4 st äggulor
1,25 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
½ tsk vaniljpulver
1 msk vaniljsocker

Vispa äggulor och socker väl tills smeten blir ljus och porös.
Rör i vispgrädde, mjölk och vaniljpulvret tillsammans med vaniljsockret.
Vispa inte längre men rör väl tills allt blandats.
Starta glassmaskinen och häll i blandningen.
Låt gå tills glassen har tjocknat ordentligt. (Om man inte har glassmaskin kan man frysa in glassen i en låda och röra i den en gång i halvtimmen tills den har tjocknat men ändå går att hälla ut i formen.)

Hacka 2 Mars bars och häll i dem i glassblandningen. Rör om försiktigt så det blandas ordentligt.

Häll sedan över glassen i den svala formen med browniebotten.

Hacka resten av Mars-barsen och strimla lite av hacket över glassen.

Sätt in i frysen i några timmar tills glassen fryst.
En stund innan det är dags att äta glasstårtan kan man göra caramelsåsen.
Ställ åt sidan och låt den svalna lite.






Det ser ju helt gudomligt ut!!! Jag älskar själv marsglassarna så dethär måste jag ju defenitivt prova!!
Åh . Herre . Gud !
Ville bara säga att dina inlägg dyker upp dubbelt på bloglovin, jättejobbigt :(
jag undrar om man kan fuska med glass delen? jag har inte tiden eller en glassmaskin. Kan man göra på ngt annat enklare sätt? Färdig glass?
Hej, Gjorde denna glasstårta till ett kalas och den var ljuvligt god och uppskattad :)
Hej!
Låter som ett supergott recept!
Jag undrar när man gjort färdigt glassen, hällt i marsen och fyllt den i formen med botten, kan man då frysa in detta och göra toppingen en annan dag? :) istället för att bara frysa in botten.
Tänkte nämligen göra detta recept till mig kille när han fyller år, han älskar mars :)
Om jag använder färdig glass, hur mycket går det åt?
Den blev fantastiskt god! Bjöd dock på den på morsdag (25 grader varmt) så den smälte fort ;)

12