Vinnarna i tävlingen om leo-slickepott!

 
ÄNTLIGEN har jag läst igenom era kommentarer i tävlingen om Leopardslickepottar!
Oj vilka coola, roliga och frestande förslag ni har kommit med, vill ju bara köpa hem 10 flaskor Amarula och prova ALLA era idéer nu! :D
 
 
 
 
Jag var så klart tvungen att välja ut 10 av era förslag, och här nedan ser ni vilka ni är.
Jag har mailat vinnarna :)
 
GRATTIS!!! Och tack till alla som tävlade, önskar att ni alla hade kunnat vinna!
 
 
 
 
 
Emma 

En krämig pannacotta med smak av vanilj och Amarula som serveras med lite honungsglaserade nektariner och kanderade pecannötter tror jag skulle vara gott! :)

 

 

Emma 

Jag älskar sufflé i alla dess smaker och de låter också så otroligt lyxiga. Därför gör det inget om man misslyckas lite med formen. Det är ju ändå en sufflé!

Jag kom över sett så bra recept på en amarulasufflé i höstas och nu är det en självklar efterrätt när jag bjuder någon jag vill imponera lite extra på!

Till min amarulasufflé för 4 personer

1 vaniljstång
2½ dl mjölk
½ dl Amarula
3 msk mjöl
5 äggvitor
6 äggulor
4 msk strösocker
smör
socker

Smöra och sockra fyra suffléformar.

Skåra ur fröna ur vanlijstången. Koka upp hela stången och fröna med mjölk Amarula. Rör ihop mjöl och äggulor. Häll "vanilj-mjölk-och-amarulablandningen" över äggulorna och vispa rätt bra. Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och låt den nästan sjuda tills det tjocknar. KOKA INTE! (det kan börja koagulera) Häll över krämen i en skål och låt den svalna.

Vispa äggvitorna fluffigt. Tillsätt strösocker tills du har fått ett fast skum. Vänd ner äggulekrämen i äggviteskummet med hjälp av en slickepott (kanske en leopardmönstrad). Fyll de förberedda suffléformarna med smeten. Grädda suffléerna i 200 grader i 14 minuter. Servera gärna direkt med vaniljglass och färska hallon eller sina favoritbär.

Hoppas ni gillar receptet!

 

 

Jenny

Jag brukar ha i 1-2 msk av Amarula när jag gör chokladbollar (och byter ut 1-2 msk kaffe). Blir en härligt vuxen smak som jag verkligen rekomenderar!

 

 

Jag älskar leopardmönster!! Med inspiration från en annan drink så tänkte jag därför tipsa om en leoparddrink, med leopardfläckar!

Du behöver; Cocktailglas. Chokladsås, hallonvodka (eller valfri smak), mjölk, chokladpellets, sirap och AMARULA!

Gör såhär:
Häll upp lite chokladsås på en tallrik, doppa cocktailglaset's kanter i chokladen & låt chokladen rinna ner lite innanför glasets kanter.
Ta fram chokladpellets och ha lite sirap på chokladens platta sida, detta ska fungera som ett klister. "Klistra fast" chokladpelletsen på glasets insida. Nu ser det ut som "fläckar" från utsidan av glaset! Ställ in glaset/glasen i frysen.

Dags att blanda drinken!
Häll i lika mycket delar av vodka, mjölk och amarula i en shaker och skaka om. Ta ur dina kalla cocktailglas från frysen och häll upp drinkblandningen.

Framför dig har du nu en vit/cremefärgad cocktaildrink med leopardfläckar & "rinnande chokladkanter.

Serve :)

 

 

Dejan

Amarula på chokladglass med chockladflan!

 

 

Mattias Hemming 

Blanda i muffins istället för annan vätska. Eller häll i hemgjord glass. Sjukt gott !!

 

 

Hedvig

Jag tror att amarula skulle vara jättegott i en riktigt mörk chokladkaka. En sådandär kaka som är mjuk med en frosting och smakar jättemycket choklad. Jag tror att amarulan skulle bryta fint till det chokladiga

 

 

Britta-Stina

Jag skulle spetsa en daimganache med Amarula och servera tillsammans med mini-havreflarn och färska jordgubbar. Och toppa det hela med lätt hackade kanderade mandlar.

 

 

Annika

Hej. Jag är gärna med och tävlar! Denna är helt sinnes god :

Amarulacheesecake med vit choklad

100 g digestivekex
50 g smör
350 g cream cheese
1,25 dl strösocker
0,5 dl Amarula Cream
80 g vit choklad
Färska bär

Tillagning:
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Krossa och mixa sedan kexen med det smälta smöret. Tryck ut i en pajform och låt vila i 20 minuter i kylskåp. Rör ihop cream cheese, strösocker, Amarula Cream och hälften av den vita chokladen. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylen ett par timmar. Dekorera med riven vit choklad och färska bär.

 

 

Sara Eriksson

Jag brukar göra en helt magisk Parfait med baileys och det skulle nog vara minst lika gott med amarula. När man har lite sprit i parfaiten så sänks fryspunkten och det blir väldigt krämigt.

Vit amarulaparfait

Antal portioner: 6-8

Ingredienser
1 dl vispgrädde
0,5 dl kaffebönor
150 g vit choklad, hackad
2 äggulor
1 ägg
1 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,5 dl amarula

Gör så här
1. Koka upp 1 dl grädde med kaffebönorna. Dra av från värmen och låt stå och dra 30 minuter.
2. Sila av bönorna och värm upp vätskan på nytt. Tillsätt chokladen och amarula, blanda till en slät smet.
3. Vispa äggulor, ägg och 1 dl socker vitt och poröst.
4. Vispa 2½ dl grädde med ¾ dl socker fluffigt.
5. Rör samman den vita choklad- och kaffesmeten med äggblandningen och vänd till sist i grädden. Häll upp i koppar och frys in i cirka 3 timmar.

 

 


2,5 dl strösocker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
6 cl Amarula

Smält smöret och vispa ägg och socker poröst, blanda ihop alla torra ingredienser och häll i det i ägg/socker- smeten, häll i det smälta smöret och Amarulan, häll smeten i en smord och bröad låg form och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter - 20 minuter beroende på hur kladdig man vill ha den ;-) Supergod och varför inte blanda lite Amarula i den vispade grädden vid servering.

 

 

 

 

#1 - - Annster:

Gratulerar till vinnarna :)

#2 - - Tiny:

Hej! Undrar om den vita chokladen som ska blandas med cream cheesen i receptet på Amarulacheesecake med vit choklad från Annika ska vara smält eller hackad? Skulle du kunna ta reda på det eller hänvisa mig till Annika? :) Ska ha en bjudning på lördag och skulle gärna vilja prova det receptet. Tack på förhand!