

Bullar:
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1½ dl strösocker
½ tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11-12 dl vetemjöl special
Gör så här:
Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
Gör en smörfyllning som du ska breda på den utkavlade degen:
150-200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
Under tiden som degen jäser kan du även göra kakdegen:
Gör så här:



Sätt ugnen på 200 grader när bulldegen jäst färdigt.
Dela degen på två delar och kavla ut den ena till en stor rektangel.

Bred på hälften av smörfyllningen ända ut i kanterna.

Smula på hälften av kakdegen så den täcker hela rektangeln.







Hoppas ni provar dem och gillar dem :)
Kram på er!
Två kakor i en låter verkligen som det bästa av två världar!
Mm låter gott :)
Du har en så inspirerande blogg och jag just gått igenom dina tårtfyllningar :) Det är så väldigt svårt att veta att man kombinerar rätt tårtbotten med tårtfyllning tycker jag samt vad man kan täcka tårtan med om man inte vill använda sp eller marsipan.
Jag skulle vilja testa after eight/päronmousse, vilket tårtbotten skulle du rekommendera då samt vad kan jag täcka den med för sorts frosting?
Jappfluff och din färskostfyllning passar det ihop och vad täcker jag en sån tårta med isåfall?
Vitchokladfluff och jappfluff, passar det?
Tack på förhand /Erika
Yum!!
Åh, ser riktigt gott ut :)

5