Bullar med kakdegsfyllning

 
 
 
 
Det kändes som att det var dags att baka bullar igen och de här bullarna har jag tänkt göra ett bra tag utan att det blivit av.
Jag har sett några bilder på Pinterest på just "cinnamon rolls with cookie dough" och tänkt att jag MÅSTE prova.
Det låter som det bästa av två världar ju :)
 
Jag kombinerade två recept som jag vet är bra, dvs Leilas recept på kardemummabullar och mitt eget på sega chocolate chip cookies.
Det smakar faktiskt som bullar med frasig kakfyllning, inte alls dumt!
 
 
 
 
 
Bullar med kakdegsfyllning
 
ca 60-70 st bullar
 

Bullar:

1 msk kardemummakärnor

3 dl mjölk

50 g färsk jäst

1½ dl strösocker

½ tsk salt

150 g mjukt smör

1 ekologiskt ägg

11-12 dl vetemjöl special

 

Gör så här:

Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.

 

Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.

Gör en smörfyllning som du ska breda på den utkavlade degen:

 

150-200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel

 

Under tiden som degen jäser kan du även göra kakdegen:

 

White chocolate chip cookie dough
 
150 g smör
2 ½ dl farinsocker
1 dl strösocker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 ½ dl vetemjöl
Lite drygt ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150-200 g hackad vit choklad/chokladknappar

 

Gör så här:

Smält smöret.
Blanda i socker, sirap och vaniljsocker.
 
 
 
Tillsätt även ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten. Det behöver inte vara länge.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt (till Daimkakorna även kakaon) i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen.
 
 
 
Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge.
 
 
 

 

Sätt ugnen på 200 grader när bulldegen jäst färdigt.

 

Dela degen på två delar och kavla ut den ena till en stor rektangel.

 

 

Bred på hälften av smörfyllningen ända ut i kanterna.

 

 

 Smula på hälften av kakdegen så den täcker hela rektangeln.

 

 
 
Rulla försiktigt ihop rektangeln på långsidan.
 
 
Skär bitar av rullen, ca 2-3 cm tjocka, och lägg bitarna i formar eller utan formar på en plåt med bakplåtspapper.
 
 
 
Låt bullarna jäsa ca 40 min under handduk.
Pensla dem sedan med lätt uppvispat ägg och sätt in dem mitt i ugnen.
Grädda ca 10 minuter tills de får fin gyllenbrun färg.
 
Upprepa allt med den andra halvan av degen och smörfyllningen samt kakdegen.
Jag fick fyra plåtar med bullar, 16 bullar på varje plåt. Det beror på hur tjocka skivor man skär hur många bullar man får :)
 
Låt bullarna svalna på plåten. Bullarna är som godast när de svalnat och kakdegen frasat till sig lite.
Det går utmärkt att frysa bullarna!
 
 
 

 

 Hoppas ni provar dem och gillar dem :)

 


Kram på er!

 

 

 
5 kommentarer publicerat i Allmänt, Bullar;
Taggar: bullar nybakat kakdeg cookie dough cinnamon rolls kanel kardemumma
#1 - - Sofia:

Två kakor i en låter verkligen som det bästa av två världar!

#2 - - Anne-lee:

Mm låter gott :)

#3 - - Erika:

Du har en så inspirerande blogg och jag just gått igenom dina tårtfyllningar :) Det är så väldigt svårt att veta att man kombinerar rätt tårtbotten med tårtfyllning tycker jag samt vad man kan täcka tårtan med om man inte vill använda sp eller marsipan.

Jag skulle vilja testa after eight/päronmousse, vilket tårtbotten skulle du rekommendera då samt vad kan jag täcka den med för sorts frosting?

Jappfluff och din färskostfyllning passar det ihop och vad täcker jag en sån tårta med isåfall?

Vitchokladfluff och jappfluff, passar det?

Tack på förhand /Erika

Svar: Förlåt för sent svar! :( Jag skulle nog göra chokladbotten till after eight och päron, tror det blir godast! Kanske täcka med en Ultimate chocolate frosting? Finns recept här på bloggen om du googlar. Japp och färskost, tänkte du på färskost med philadelphia marabou då eller? Tror nog de passar bra ihop! Du kan täcka med det du gillar, frosting, marsipan eller SP. Vit choklad och jappfluff passar ihop om man gillar mycket choklad, det blir ju ganska sött men det är inget negativt för mig :) Många vill nog bryta av en söt fyllning som vit chokladfluff med kanske hallonmousse, men smaken är som baken :) Hoppas det går bra med tårtbakandet!
Pernilla Lyck

#4 - - Linda:

Yum!!

#5 - - Annster:

Åh, ser riktigt gott ut :)