Jag var så sugen på brownies igår. Gärna med en kladdig och söt fyllning.
Bestämde mig för att prova att göra små browniebakelser istället för som vanligt, i långform.
Det blev faktiskt väldigt bra, så smidigt att ha små färdiga bakelser att ploppa ut ur muffinsplåten :)
Och enkelt var det! Jag gillar när det är enkelt. Det tog tio minuter att slänga ihop dem för att sedan grädda dem ca 15 minuter i ugnen.
Vad säger ni om det, gottigott-fika på en halvtimme, inte illa va´?! :)
Dumlebrownies i muffinsplåt
200 g smör
200 g choklad
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
4 ägg
12 st Dumlekolor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen med smöret i en skål över vattenbad.
Rör under tiden och ta sedan av bunken från värmen när allt är smält.
Tillsätt socker och vaniljsocker och rör om.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om efter varje ägg.
Tillsätt till sist mjölet och rör om lite lätt tills allt är blandat.
Nu är smeten färdig!
Smörj en muffinsplåt med olja (mat eller raps eller liknande som inte smakar något). Smörj ordentligt så att bitarna lossnar lätt sen.
Klicka sedan i smet till 3/4 i varje hål i plåten. Här är det bra att använda en glasskopa med en sån där spak på som skjuter ifrån sig smeten, det gjorde jag.
Lägg sedan i en Dumle i varje hål, och avsluta med att klicka över ytterligare lite smet för att täcka Dumlen.
Ställ in formen långt ner i ugnen på 175 grader.
Grädda i ca 15 minuter, men kolla till dem efter ca 10 minuter. Ytan ska ha "torkat" och de ska inte vara för lösa i konsistensen. Men grundregeln är som vanligt, hellre för lite gräddat än för mycket så att det blir torrt.
När de ser klara ut, mina tog 15 minuter, tag ut och låt svalna lite.
När browniesarna har satt sig kan man ta en bordskniv och försiktigt följa kanterna så att brownien följer med ut från hålet.
NJUT!
'
Vill man ha Dumlen rinnig kan man även värma brownien en stund i micron en stund innan den ska ätas.
Super mumsigt :D