Friterad Mars med glass
Hur som helst var det GRYMT gott att fritera i pannkakssmet. Med lite vaniljglass på toppen, det frasiga från pannkakssmeten och det sega lite smälta inne i chokladen.....Mmmmmmm!
Pannkakssmet: (räcker till ca 10 bars)
2 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk råsocker
2 dl mjölk
2 msk smör, smält (går bra med flytande margarin)
1 ägg
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Vispa i mjölk, smör och till sist ägget.
Värm olja i en tjockbottnad ganska hög kastrull, den ska bli 180 grader varm. Jag har fritös så jag satte fritösen på 180 grader och väntade tills den blev 180 grader. Om man gör i kastrull kan man använda en stektermometer för att kolla tempen eller göra brödprovet (lägg i en bit ljust bröd i oljan, om den bubblar och blir gyllenbrun snabbt är oljan tillräckligt varm).
Dela en bar i fyra delar och doppa sedan bitarna i pannkakssmeten. Lägg sedan några bitar i taget i oljan, jag gjorde fyra stycken bitar i taget. Det går ganska fort för smeten att bli gyllenbrun på undersidan, vänd den och fritera andra sidan också och ta sedan upp den med en hålslev och lägg på hushållspapper.
Såna här små bitar blir det :)
Det är förstås godast att äta dem när de är nyfriterade, vill ni förbereda går det bra att göra pannkakssmeten innan och förvara den i en flaska/burk med lock i kylen tills det är dags att fritera.
Jag gjorde en hel sats smet och sparade det som blev över till frukosten i dag. Gott med amerikanska pannkakor till frukost :)
Det här är en väääldigt onyttig dessert, men så god så att den är värd alla kalorier!
Vi friterade även några Oreos och en Snickers, här är det bara fantasin som sätter gränserna ;)
KRAM!
Men aaah, hur gott?! Måste prova det nån gång! Dööör så gott :D