Snabba kanelbullar
Snabba kanelbullar
-ca 12 stycken
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma (nymald)
0,75 dl strösocker
75 gram smör
1,5 dl mjölk
Fyllning:
50 gram smör
1 msk kanel
1 msk strösocker
Garnering:
Vispat ägg
Pärlsocker
Gör så här:
Blanda mjölet med bakpulver, nystött kardemumma och socker.
Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
Häll i mjölken och arbeta ihop allt till en deg.
Nu är smeten färdig att klickas i bull- eller muffinsformar!
Sätt muffinsformar eller bullformar i en muffinsplåt och klicka i smet till ungefär hälften i formarna.
Nu är det dags att göra fyllningen.
Blanda rumsvarmt smör med 1 msk kanel och 1 msk strösocker och rör om tills det inte är så stora klumpar längre.
Gör en grop med tummen i bullsmeten och häll på lite av fyllningen.
Sätt in i ugnen, 250 grader, 10-12 minuter, mitten av ugnen.
Känn med en sticka, den ska vara torr.
Ta ut och låt svalna.
Super mumsigt :D Blev sugen på kanelbullar nu!