Lakritsfestivalen i Helsingfors

 
Har ni besökt Lakritsfestivalen någon gång? Det är en årlig festival med tema lakrits, i alla former. Perfekt för er som gillar lakrits!
 
Det var Tuija Räsänen som startade festivalen då hon ville ha en samlingsplats för både lakritsälskare och branschfolk. Tuija driver butiken Choklad & Lakrits där man även kan gå på en lakritsprovning.
 
I Sverige har Lakritsfestivalen funnits sedan 2009 och den har växt för varje år.
Från att ha börjat i en liten lokal på Kammakargatan i Stockholm har den nu blivit så välbesökt att den hålls i Annexet vid Globen. Datum för nästa festival i Stockholm är 23-24 april 2016.
 
 
 
 
I helgen anordnades en Lakritsfestival även i Helsingfors. Det var för andra året i rad och det är alltså samma arrangör som av den svenska festivalen. Festivalen är inte lika stor i Finland, än, men det kommer den säkert att bli.
 
 
 
Jag hade turen att få följa med och uppleva festivalen! Jag klev på färjan i fredags tillsammans med fyra andra bloggare från Sverige och vi har haft en fantastisk helg! Jag har hunnit träffa nya härliga människor, provsmaka en MASSA lakrits, gå på matlagningsstudio med Douglas Spiik och köpt med mig så mycket lakrits hem så att jag knappt kunde bära hem det från båten :) Ha ha ha!
 
Mina favoriter är utan tvekan den lakrits som har chokladöverdrag.
Fick en ny favorit; Kärlek från Haupt lakrits.
 
 
De har så snygga burkar! Kolla på de här
 
 
 
Här är deras jul-edition som smakar pepparkaka!
 
 
 
Jag älskar sedan tidigare Lakrids by Johan Bülow och de fanns också med på festivalen.
 
Jag har tagit så mycket bilder och det är så mycket jag vill visa!
Jag pausar här och återkommer en annan dag med mer bilder och tips på god lakrits.
 
Kram på er!
#1 - - Sara :

Nej men oj, det här har jag helt missat! :D Biljetter till detta skulle bli en perfekt present till min moster som är galen i lakrits!

Svar: Ja men vad kul att du fick reda på det nu då! Bor du i Sverige? Du kanske kan fixa biljetter till festivalen i Stockholm i april?
Pernilla Lyck