Frozen Oreo Cheesecake

 
 
 
 
Ni vet hur jag alltid säger att jag bakat det godaste någonsin?
Nu har jag gjort det igen! :)
 
Den här glasstårtan gjorde jag i somras men hade helt glömt bort att visa den för er.
Den blev en succé som efterrätt på en grillmiddag, alla verkade älska den!
Jag tycker personligen att den är den godaste glasstårtan jag någonsin smakat, och den är väldigt enkel att göra.
Ni bara MÅSTE prova!
 
 
 
 
 
 
Frozen Oreo Cheesecake
 
Ca 12-15 bitar
 
6 ägg
2,5 dl strösocker
300 g färskost
5 dl grädde
400 g Oreos
2 dubbel-Japp
 
 
 
 
Gör så här:
Separera äggulorna från äggvitorna.
Vispa äggulor och socker poröst, det ska bli fluffigt och gulan ska bli ljusare i färgen.
Rör ner färskosten så att allt blandas.
 
Vispa grädden tills den är fluffig och vänd ner den i smeten.
Vispa sedan äggvitorna i en separat bunke och vänd ner dem i smeten. Vänd försiktigt så att inte fluffet försvinner.
 
Hacka Japp i grova bitar och vänd ner även dem, försiktigt. Det går bra att använda annat godis, t ex Mars, Dumle eller Geisha. Jag använde Japp för det hade jag hemma, och jag ville ha en mjuk, seg och chokladig effekt i glasstårtan.
 
 
Krossa Oreos, antingen i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel eller kastrull.
Det ska bli små smulor.
 
Ta fram en springform som är ca 24-26 cm i diameter.
Häll på ca 1/3 av de krossade Oreokexen i botten på springformen. Det ska bli ett täcke på botten.
Häll försiktigt på ungefär hälften av smeten.
Strö sedan över 1/3 av Oreokexen.
Avsluta med att hälla över resten av smeten och det sista av Oreosmulorna på toppen.
 
Frys i minst 4 timmar eller över natt.
 
Ta fram glasstårtan ca 20 minuter innan den ska ätas så blir det lättare att skära bitar.
Jag toppade med att lägga en jordgubbe på bitarna men det är valfritt :)
 
 
 
 
 KRAM!
 
 
#1 - - Anonym:

En liten fråga smällter den lika snabbt som glass eller håller den sig hård lite bättre?