Jag älskar ju Nutella och har länge tänkt prova att blanda ner det i chokladbollar.
När jag var sugen på något lättbakat härom kvällen fick jag äntligen smaka, och herregud vad gott det var!
Det här är mina nya favoritbollar :)
Och även om smeten är väldigt god är mitt tips att vänta tills bollarna stelnat i kylen över natten. Då är de ännu godare!
Nutellabollar
ca 25-30 stycken
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk starkt kaffe
2 msk kakao
3 msk Oboy
2 dl Nutella
4 dl malda havregryn
Gör så här:
Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
Vispa smör och strösocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.
Tillsätt kakao, Oboy och Nutella.
Avsluta med att hälla i de finmalda havregrynen. Vispa så att det blir en brun, fin smet.
Ställ in i kylen en stund (10-20 min räcker) så att smeten stelnar lite. Den är ganska lös och svår att rulla till bollar annars.
Rulla bollar i valfri storlek. Avsluta med att rulla dem i kokos eller pärlsocker. Eller något annat som du tycker om, t ex strössel, krossade Oreos eller liknande.
Med pärlsocker
...och med kokos.
De är som allra godast efter en natt i kylen. Då har Nutellan gift sig med de andra ingredienserna och de är sjukt goda!
Hoppas ni gillar dem.
KRAM!
AHHH. Sååå gott!!