Kladdkaka med Kinapuffar

 
 
 
Idag fick jag sovmorgon till 09 men känner mig väldigt trött ändå.
Har skjutsat min dotter till ett kalas men det är det enda jag kommer orka idag, det får bli en dag i soffan med skidor på TV.
Längtar till ikväll när det äntligen är final i The Bachelorette! Jag är en riktig Bachelor/Bachelorette-nörd, följer varenda säsong slaviskt och blir helt engagerad i vilka män/kvinnor som "borde" väljas :)
Är det någon annan här som kollar på The Bachelorette?
 
 
För övrigt så är jag tyvärr sjukskriven igen. Jag trodde att jag mådde bättre och jag HAR sänkt mina egna krav på saker som jag tycker "måste" göras, men det räckte inte.
Känner mig ganska pigg i huvudet men kroppen orkar ingenting. Den här gången blev jag så yr att jag var tvungen att hålla mig i väggarna från och till här hemma, väldigt läskigt. Försöker ta det väldigt lugnt nu och ta en dag i taget. Är sjukskriven en vecka till, sen får vi se.
 
 
 
 
 
Det var länge sedan jag bakade nu, men igår var jag väldigt sugen.
Resultatet blev den här kladdkakan med Kinapuffar i, som ger ett krisp i den sega och söta kladdkakan. Väldigt gott!
Jag använde den gula påsen med puffar, de medelstora.
 
När jag har i något mer i en kladdkaka, som t ex puffar, vill jag gärna ha lite höjd på kladdkakan så att det inte bara blir godis i kakan. Därför använde jag mig av det här dubbla receptet på kladdkaka. Det går så klart bra att halvera receptet och få en tunnare kaka om man hellre vill det.
 
 
 
 
 
 
Kladdkaka med Kinapuffar
 
Dubbel sats kladdkaka, ger ca 12-15 bitar
(Går bra att halvera, gör då i en mindre springform)
 
 
200 g smör
4 ägg
1 dl Farinsocker
4 dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
ca 1,1 dl kakao
2 krm salt
 
1 påse Kinapuffar
 
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser utom Kinapuffar och smör.
 
 
 
Rör sist i smör och Kinapuffar.
 
 
 
Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Bröa formen med lite mjöl och kakao, eller ströbröd om man gillar det.
Häll i smeten i springformen.
 
 
 
Sätt in långt ner i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter. Den ska vara lite fastare i kanterna men fortfarande lös i mitten, då är den klar. Om den ska ätas direkt eller samma dag kan man grädda lite längre, men annars är den godast om man gör den dagen innan den ska ätas och låter den stå i kyl över natten.
 
Servera med lättvispad grädde och färska bär.
 
 

Hoppas ni gillar den!
 
Ha en skön söndag :)
KRAM!
#1 - - iza svenningsson:

Gott!!

#2 - - Cecilia :

Ser jättegod ut.
Sjukskrivning och yrsel låter inte bra. Hoppas du mår bättre snart

Svar: Tack snälla! ❤️
Pernilla Lyck