Nytt år -nya möjligheter!

 
Gott nytt år!
Har ni haft en bra jul och nyårshelg?
Det har jag, det har varit lugnt och vi har firat både jul och nyår här hemma.
 
Jag och Lucas, vår gran, jag fick en puss av tomten!
 
 
I år provade vi ett annorlunda julbord. Jag gillar verkligen inte traditionell julmat och det var sååå gott med skaldjur och kallskuret och ostar. Till det hade vi min hembakade kavring och lite kycklingklubbor och ostknyten. Och så skumpa till det :)
 
 
Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag varit tvungen att bromsa och försöka ta det lite lugnt med bakandet och bloggandet. Mår fortfarande inte bra och det kommer nog ta tid innan jag är mig själv igen.
Jag sätter alldeles för hög press på mig själv och vill att allt ska vara perfekt. Jag tror dessutom att jag ska hinna med allt jag vill göra, som att jag är någon slags supermänniska.
 
 
I år gjorde jag klenäter.
 
 
I vanliga fall brukar jag göra 5-7 sorters kakor och 5-7 sorters julgodis vid jul, i år bestämde jag mig för att göra max 2-3 av varje sort, just för att jag inte ville stressa.Tyckte själv att jag var jätteduktig som tänkte mig för och tog det lugnare, men det märktes att jag inte mår helt bra för jag stressar upp mig direkt, även om jag bara bakar två sorters kakor. Det är väldigt läskigt när kroppen säger ifrån. Jag får yrsel, glömmer, gråter, är utmattad och trött hela tiden.
 
Mitt nyårslöfte för 2016 är att sätta mig själv först. Jag ska fokusera på att MÅ BRA. Det är ingen fara om allt inte är perfekt. Jag kan bli bättre på att planera, skriva listor så jag slipper ha allt i huvudet, sätta rimligare krav och fundera på vad JAG mår bra av.
Jag vet inte riktigt hur jag ska klara det än bara.
 
 
 
Mitt mål med bloggen under 2016 är att jag ska bli lite personligare och blanda recept och tips på bakning med annat jag gillar. Det kommer inte bli regelbundna inlägg men det kommer när det kommer.
 
Jag hoppas ni fortsätter titta in här och lämnar en kommentar när ni känner för det, jag uppskattar det jättemycket och är så glad för att ni finns!
 
Stor kram!
 
 
#1 - - Annika:

Bra det är viktigt att ta hand om sig själv xoxo

Svar: Ja så är det ju. Tack! <3
Pernilla Lyck

#2 - - Lillgarden:

Har ungefär samma mål inför det nya året!
Lämnar ett psykiskt tungt år bakom mig och blickar fram mot något bättre!

Känns som att du är en bra bit på väg minsann!
Hoppas du når dina mål!
God fortsättning på det nya året!

Svar: Tack snälla, och tack detsamma! Ta hand om dig. Kram
Pernilla Lyck

#3 - - Namme:

Gör det du tycker om.

Svar: Ja det är väl det som är meningen. :)
Pernilla Lyck

#4 - - Helen :

Viktigast är att du ska må bra! Låter kul att blanda upp bloggen med lite annat personligt, det låter toppen. Kram på dej ♡

Svar: Kul att du tycker det, tack! :) Kram!
Pernilla Lyck