Jennys lakritstryffel

Det är redan fjärde advent och jag har gjort mitt sista julgodis för den här julen.

De här tryfflarna är lite annorlunda mot de man ser på alla bakbloggar, eftersom de är gjorda på mjölkchoklad istället för mörk choklad.

Receptet kommer från min mans syster, därav namnet på tryffeln :)
Hon gjorde så goda lakritstryfflar för några jular sen och vi var helt eld och lågor, så nu frågade jag hur hon hade gjort och det var ju superenkelt!

De smakar väldigt mycket lakrits och nästan ingen choklad, vilket var precis det jag ville.
Gillar du lakrits kommer du gilla de här!!


 

Jennys lakritstryffel

200 gram mjölkchoklad

1 dl grädde

2-3 dl turkisk peppar

 

 

Gör så här:

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål/bunke.

Värm grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.

 

Mortla eller krossa turkisk peppar (lägg i en påse och slå med en kavel eller kastrull tills det är krossat) till små bitar. Häll i nästan allt i chokladgrädden och rör om. Smaka av och se om det är lagom med lakritssmak, annars är det bara att ha i mer turkisk peppar :)

 

Låt svalna några timmar i kylskåp, ev behöver man ställa in dem i frysen lite innan man rullar dem för de är lite kladdiga.

 

Forma till bollar i handflatan, rulla dem sedan i krossad turkisk peppar.

 

 


#1 - - Sofie / Mumsfillibaba:

Jag älskar lakrits!! Har gjort tre omgångar lakritskola och de är ju så goda! Sparar detta till nästa jul. Eller nån gång därimellan...

#2 - - Erika - Bakglädje:

Mums... jag gillar lakrits, det vore något för mig. Såg inte så svårt ut heller. Men i år har jag redan gjort allt julgodis, så det får bli till en annan gång. Vem har sagt att man bara kan göra godis till jul...

#3 - - Helena Ljunggren:

Åhå, jösses så gott!

#4 - - Sussie:

Verka både gott och enkelt, är nog värt att pröva! :0)