Jennys lakritstryffel
De här tryfflarna är lite annorlunda mot de man ser på alla bakbloggar, eftersom de är gjorda på mjölkchoklad istället för mörk choklad.
Receptet kommer från min mans syster, därav namnet på tryffeln :)
Hon gjorde så goda lakritstryfflar för några jular sen och vi var helt eld och lågor, så nu frågade jag hur hon hade gjort och det var ju superenkelt!
De smakar väldigt mycket lakrits och nästan ingen choklad, vilket var precis det jag ville.
Gillar du lakrits kommer du gilla de här!!
Jennys lakritstryffel
200 gram mjölkchoklad
1 dl grädde
2-3 dl turkisk peppar
Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål/bunke.
Värm grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Mortla eller krossa turkisk peppar (lägg i en påse och slå med en kavel eller kastrull tills det är krossat) till små bitar. Häll i nästan allt i chokladgrädden och rör om. Smaka av och se om det är lagom med lakritssmak, annars är det bara att ha i mer turkisk peppar :)
Låt svalna några timmar i kylskåp, ev behöver man ställa in dem i frysen lite innan man rullar dem för de är lite kladdiga.
Forma till bollar i handflatan, rulla dem sedan i krossad turkisk peppar.
Jag älskar lakrits!! Har gjort tre omgångar lakritskola och de är ju så goda! Sparar detta till nästa jul. Eller nån gång därimellan...