Mozartkulor
Vad gäller julgodis så gjorde jag mozartkulor och mariannetryffel.
Min man älskar mozartkulor så de är ett måste varje jul, och mariannetryffel gjorde jag till förra julen och det blev lite av mina favoriter då.
Mozartkulor är enkla att göra och blir ju väldigt goda. I år gjorde jag marsipanen själv för första gången och den blev jättegod! Känns kul att ha gjort något själv, man köper ju så många av ingredienserna till julgodiset.
Här kommer både recept på marsipan och mozartkulor :)
200 g sötmandlar
Ca 3 dl florsocker
Lite vatten
En äggvita
Gör så här:
Skålla och skala mandeln och mixa den.
Blanda i lite florsocker i taget och fortsätt mixa tills degen känns trög och sammanhängande.
Mixa ner äggvitan sist. Om det behövs kan man ta i lite vatten för att få massan mjukare, eller så kompenserar man med mer florsocker om den blir för lös.
Färga ev. marsipanen med karamellfärg innan du använder den.
(recept lånat från Söta sakers fina sida.)
Marsipan (hemmagjord eller köpt, kan även funka med mandelmassa)
Nougat (på stor bit som finns i bakhyllan i affären)
Mörk choklad

Skär små bitar av nougaten och rulla dem i handen till små bollar. Det gör inget om de inte blir perfekt runda eftersom de ändå ska "kläs" av marsipanen.
Skär marsipanen i skivor och forma varje skiva till en boll.
Platta ut bollen och lägg en bit nougat på den. Stäng igen bollen runtom nougaten.
Rulla i händerna för att forma bollen så den blir slät och fin.
Smält chokladen och doppa bollarna i den.
Lägg på bakplåtspapper och låt svalna.
Förvara i kyl.
Mmmm mina nästfavoriter på julen! När kommer Rockyroad?!?