Chokladpraliner med baileysfyllning

Igår köpte jag en pralinform på Åhléns i silikon.
Blev ju såklart jättesugen på att prova den idag så direkt efter frukosten satte jag igång.
Hittade ett recept på fyllning på internet men gjorde om det lite efter min egen smak.

Det är första gången jag provar något liknande och det var lite pilligt men ändå inte jättesvårt.
Idag tog jag fram min chokladsmältningsmaskin som jag aldrig använt förut.
Med den kom en massa formar så en sån använde jag också, fjärilsformarna :)

Höstlöv och fjärilar

 

Chokladpraliner med baileysfyllning

ca 150 g mörk choklad

 

Fyllning:

2 msk Baileys

4 msk grädde

ca 100 gram ljus choklad

 

Gör så här:

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Pensla sedan formarna du ska använda 2-3 gånger med choklad.

Låt stå kallt medans du gör fyllningen.

Blanda grädde med Baileys i en kastrull tills det blir varmt. Lägg den ljusa chokladen i en skål i små bitar, jag använde knapp-choklad vilket är perfekt.

Häll gräddbaileysen över chokladen och rör om tills allt blandat sig. Låt svalna lite.

Fyll en sprits med gräddchokladen och spritsa i formarna, inte ändå upp så att du får plats med chokladbotten.

Lägg sedan över mer smält mörk choklad och låt svalna.

När det stått i kyl i ca 1-2 timmar, tag fram och tryck ut chokladen.

Njut!

 

 

 

 

#1 - - Ida:

Vilka fina julgodisar alla gör! Knappt man vågar visa sina egna, tur de smakar gott iaf :)

#2 - - Elisabet:

Snygga, Baileys låter supergott, vi körde saffran med vit choklad, marsipan och en cocoskola i våra.