Strassburgare
Hos gammel-mormor där det bjöds på sju sorters kakor var det här de godaste!
Ändå har jag aldrig provat att baka dem själv, konstigt nog så som jag bakar.
Men nu har jag äntligen provat :)
De blev jättegoda faktiskt, och de var lätta att göra, bara man har en sprits hemma.
Jag körde med såna där engångs-spritspåsar som är superbra.
Strassburgare ca 25 stycken
Ugnstemp 175 grader
100 g margarin eller smör
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
Garnering:
smält blockchoklad
Rör matfett, florsocker och vaniljsocker mycket pösigt.
Tillsätt mjölet lite i sänder och rör kraftigt hela tiden.
Spritsa degen genom en krusig sprits i toppar eller längder direkt på smord plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Doppa ena änden i smält blockchoklad.
Låt svalna, NJUT! :)
Älskade också dessa som liten. bakade en gång nu som vuxen, men glömmer liksom hela tiden bort dem även om man ser receptet i receptboken.