Chokladkolakakor

När jag såg det här receptet på bagerskans blogg blev jag så himla sugen på att prova.
Tyckte det lät ganska enkelt att röra ihop smeten och det är ju alltid trevligt när det går snabbt och är enkelt :)
Jag hade bara en rulle Center hemma (ca 13-14 bitar) och eftersom det blev smet över tog jag Polly i resten, det var ganska gott faktiskt.
Men godast var ändå kakorna fyllda med Center, dock tänker jag prova att ha i Dumle någon gång också för det tror jag kan funka!


Chokladkolakakor

200 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk bakpulver
25 bitar Cloetta center



Smält smöret och låt det svalna. 
Blanda socker, mjöl, kakao och bakpulver och rör ner det i smöret.
Omslut varje chokladbit noggrant med deg, är det sprickor i degen rinner fyllningen lätt ut.
Rulla till runda kakor, platta till lätt och lägg dem med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 7 – 8 minuter.
Låt svalna.
Njuuut!



Jag använde margarin istället för smör, det funkade lika bra.
Eftersom bagerskan skrev att de spricker lätt i ugnen gjorde jag dem ganska tjocka och såg verkligen till att det inte var några sprickor i kakorna innan de kom in i ugnen.
Det verkar ha funkat för inte en enda kaka sprack! :)

Här är några bilder på hur jag gjorde!

Smeten

 

Center

 

Lägg en Center på en tillplattad bit deg...

 

...och nyp ihop degen så den täcker chokladbiten.

Rulla den sedan så att det inte är några sprickor i biten.

 

Voila! Färdig för ugnen!

 

Jag hade söt publik :)

 

Smarriga kakor att njuta av, min man var helt salig :)

#1 - - Lyckan:

De här får 5/5 när de kommer direkt från ugnen! Mmmm

#2 - - Marina:

Jag och lillen testade att baka dessa och vi alla tyckte de var jättegoda! Men mina sprack... Tack för bra recept =)

#3 - - Anonym:

De var goda men mina sprack också.

#4 - - Elin:

Alla mina sprack också och vart jättelösa.. :(

#5 - - Moa:

åh! ser ju jättegoda ut :) måste hem och testa de här sen.