Dekorera kakor


Jag läser ju en del amerikanska bakbloggar och är helt förstummad av alla fina kakor som dekoreras over there!
Herregud vad duktiga folk är!!!
Min favoritsida är nog den här, kolla in hennes kakor!

Jag vill OCKSÅ lära mig att göra såna kakor!
Tycker dock att det är lite krångligt att fatta vad det är för icing-recept som ska vara till de olika dekorationerna, är det någon som har några bra recept på icing som funkar till kakdekoration?
Det ska dels vara ett som är för "flooding" och ett för själva kantdekorationerna.
Och så ska man få tag på ett bra till själva kakorna också.

Jag har tänkt att jag ska prova mig fram och försöka översätta några amerikanska men jag tar gärna emot tips och recept om ni har något bra!

Jag provade för några veckor sedan, och jag tror inte att jag hade rätt recept då för det blev inte alls så bra.
Visst, jag ska inte skylla på receptet att de blev fula, men icingen verkade trög och var svår att arbeta med, så jag tror det finns något bättre.

Och ja, de blev FULA men jag bjuder på dem ändå :)

Pippi Långstrump. Det var en utmaning bara att få ut en hel Pippi ur kakformen...

 

En massa olika, testade olika tekniker...

 

Nu ska vi packa in oss i bilen och åka mot Småland. Vi ska bo hos min mamma och på lördag är det bröllop i Västervik, och jag ska göra bröllopstårtorna så jag har fullt upp i några dagar!!

Vi får se när jag hinner blogga nästa gång, hinner knappt baka något annat än tårtorna tyvärr.

Ha det bra tills vi ses igen! :)



#1 - - Annie☮:

Jätttefina! :D

#2 - - Erika - Bakglädje:

De blev inte alls fula... de blev charmiga! Jag har inte testat att använda kristyr (eller icing) på kakorna men har länge velat prova, det är så snyggt. Ett bra kakrecept är detta:

http://bakgladje.blogspot.com/2010/10/vaniljkakor-utan-bakpulver.html

(tyvärr inte de godaste kakorna, de håller formen jättebra med är lite torra i smaken enligt mig...)

#3 - - Maria:

Jag tycker dina kakor ser goda ut! Och hemmagjorda! :-)

Hennes kakor är fantastiska, men skulle man lägga fram såna på fikabordet skulle ju folk tro att dom var köpta :-)

#4 - - Linn (knyttsak):

Charmiga! Ha så kul i Småland.

#5 - - © sarastille:

Hej! Hoppas allt är bra med dig idag :) anmäl gärna din fina blogg till min DagensBlogg-tävling, vinnaren blir länkad inför mina 2000-3000 besökare :) kramis

#6 - - Linda - Cupcakefluffan:

Så söta de blev

#7 - - chanette:

jag tänkte ge mig på att testa göra såna dekorativa kakor oxå,när jag har lugn och ro i huset ha ha



jag har just nu en tävling där man kan vinna ett super bra sprits-set med 8 tyllar och allt i fint påtask.

kanske du vill delta?

kolla under katerogin MINA TÄVLINGAR

#8 - - cathrine:

kan inte du göra coconut cream pie nån gång? :)

#9 - - Bullmamman:

Tycker pippi var super söt :D

#10 - - Kinn:

Sv: Tack för snabbt svar! :) och mycket inspiration!

#11 - - Maria:

Jag tyckte de blev superfina, synd att inte du tyckte det...



Jag har också tittat mig stum på alla dessa kakor som är så fina, men jag har nog bara insett att jag inte hinner med allt :-)

#12 - - jerry:

Dear All,

We are a professional cake decorations supplier from China.

Welcome to browse our website to check(www.baketool.com).Thanks.

#13 - - Kicki:

Hej,

följde med intresse dekorationstråden och vill dela med mig av ett fantastiskt bra recept på kristyr, nämligen Jan Hedhs kristyr Glace Royal (från boken Tårtor, sid 69):

275 gram florsocker
60 gram äggvita (ca 2 stycken)
5 gram vitvinsvinäger, ättika eller citronjuice

Jan Hedh skriver att konditorer brukar "räkna 1 del äggvita och 5 delar florsocker när de ska vispa en kristyr." Tänk på att alla ingredienser ska vara rumstempererade.

I boken Tårtor finns också jättefina exempel på hur man kan spritsa exempelvis påsktårtan eller födelsedagstårtan. Lycka till!

Svar: Åh vad bra! Får testa det någon gång när jag har tid. Tack för tipset!
Pernie